DuList IN

Orsula se otvara za tri dana!

U subotu, 15. lipnja u 21 sati i 30 minuta nastupit će fusion-jazz kvintet Vasil Hadžimanov Band, a to znači da je ostalo tri dana do otvaranja Park Orsula Music Festivala!

Vasil Hadžimanov se od ranog djetinjstva počeo baviti glazbom, a nakon studija na prestižnom Berklee Collegeu u Bostonu, osnovao je Vasil Hadžimanov Band koji svoj glazbeni stil opisuje kao fusion glazba koja je bazirana na jazzu, ali i miksu ostalih glazbenih stilova, funka, rocka, ali i balkanskih ritmova. U svojih 15 godina postojanja bend je snimio 5 albuma, a posljednji, "Can You Dig It?", objavljen je prije par tjedana.
Uoči koncerta u Parku Orsula Vasil je u kratkom intervjuu najavio što dubrovačka publika može očekivati od ovog koncerta, a intervju se može pronaćio na linku Parka Orsula.

Cijena ulaznice za ovaj koncert iznosi 50 kuna za registrirane prijatelje udruge Ambient Croatia, a 70 kuna za sve ostale posjetitelje. Moguće je kupiti i godišnju ulaznicu po cijeni od 400 kuna s kojom će se moći ući na sve koncerte u sklopu Park Orsula Music Festivala ove godine.

Karavanski put u funkciji

Na ovaj koncert će se po prvi put moći doći i pješice, starim karavanskim putem iz pravca hotela Balvedere, a dolazak tim putem preporučujemo i zbog jedinstvenog doživljaja, ali i zbog velikog broja parking mjesta oko hotela Belvedere, odnosno na starom putu od Orsule. Članovi udruge Ambient Croatia su ove zime, u sklopu uređenje parka Orsula, potpuno očistili, uredili i probili stari karavanski put koji je desetljećima bio potpuno zapušten. Njegovim probijanjem nastavljen je projekt zaštite dubrovačkih kulturnih dobara koje smo počeli uređenjem i restauracijom crkvice Orsula.

Uz dolazak karavanskim putem, na koncert Vasil Hadžimanov Banda može se, kao i prethodnih godina, doći autobusnim linijama JGP Libertas, ali i osobnim automobilima te motorima. Ako se odlučite na autobuse, sve linije koje voze za Cavtat i Konavle zaustavljat će se na vidikovcu iznad parka Orsule po potrebi. Automobili i motori moći će se parkirati na jednom od vidikovaca uz pomoć prometnika udruge Ambient Croatia.

Pročitajte još

Na ‘Cambridgeu’ uz učenike zaroštiljali i profesori

Hrvoje Curić

FOTO Luda zabava maturanata kraj Gimnazije

Dulist

FOTO Pomorci od ranog jutra pale gume na bogenu

Dulist