Kultura

ORLANDO I NJEGOVE VJEŠTINE Projekcija srednjovjekovnog viteza krasila zid Katedrale

ORLANDO I NJEGOVE VJEŠTINE Projekcija srednjovjekovnog viteza krasila zid Katedrale

Radi se o nizu prikaza nesvakidašnjeg Orlanda kakvog nismo navikli vidjeti. Jedan Orlando kroz povijest, kroz rad naših umjetnika i želimo ga prikazati na jedan moderan način – rekao je Marko Žmirak, predsjednik udruge Centar za karijere mladih Dubrovnik prilikom 3D projekcije pod nazivom ‘Orlando i njegove vještine’ na zidu dubrovačke Katedrale u utorak.

Projekcija je završni dio istoimenog projekta čiji je nositelj CKM Dubrovnik, a Žmirak se kratko osvrnuo i na dosadašnje aktivnosti.

– Prvi dio projekta je bio usmjeren na društvene vještine Orlanda kao vojskovođe, odnosno na njegove komunikacijske vještine koje su mu služile u ratovanju. Na kreativan način smo to predstavili srednjoškolcima i u suradnji s tri srednje škole smo održali niz radionica. Ovo je završni dio gdje imamo prezentaciju u tehnici 3D mappinga Orlanda kroz njegovo postojanje u čast 600 godina Orlanda, a u suradnji s Pixel Designom koji ima prijašnjeg iskustva sa Sponzom i svetim Vlahom, gdje su organizirane slične projekcije – ističe.

Podsjetio je i na svakodnevni rad udruge kojim se teži mlade uvesti u pisanje, planiranje i izvedbu projekata.

– Centar za karijere mladih Dubrovnik ima niz projekata u pripremi, s time da smo kao udruga usmjereni na pripremu i provedbu projekata financiranih iz EU fondova. Provodimo projektni inkubator i učimo mlade kako izraditi projekte, a upravo smo završili projekt ‘Adria Awareness’ financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih s kojim smo razvili inovativne koncepte održivog turizma sa Sveučilištem u Dubrovniku – zaključio je.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist