Kultura

‘ORLANDO FURIOSO’ Ciklus barokne glazbe otvara veliki Vivaldi

'ORLANDO FURIOSO' Ciklus barokne glazbe otvara veliki Vivaldi
Dubrovnik, 09.09.2017. 5. Medjunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto - koncert Dmitry Sinkovsky i Luca Pianca Foto: DSO

U gradu će se od 5. do 12. lipnja održavati drugi po redu ciklus barokne glazbe ‘Orlando Furioso’, a sve započinje velikim djelom Antonija Vivaldija: Četiri godišnja doba, u atriju Umjetničke galerije večeras u 21 sat.

Glas je naš prvi instrument, tako da nije neuobičajeno da violinisti i dirigenti pronađu inspiraciju u pjevačkoj frazi. Isto tako, mnogi pjevači koriste određenu instrumentalnu virtuoznost u svojim nastupima. Ali pronaći glazbenika koji može uklopiti sve troje zajedno? To je nečuveno – osim ako niste čuli za Dmitrija Sinkovskog.

Ovaj ruski virtuoz u Dubrovniku nastupa od 5. do 12. lipnja i održava niz koncerata s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Karizmatični glazbenik, Dmitry Sinkovsky izražava svoju umjetnost kroz rijetku kombinaciju triju različitih aspekata: kao violinist, kao dirigent i kao kontratenor. Drugo izdanje ciklusa barokne glazbe ‘Orlando Furioso’, podržano od strane Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, pružit će dubrovačkoj publici četiri sjajna koncerta.

Na prvom koncertu koji se održava večeras, Sinkovsky će s Gudačkim sastavom orkestra izvesti jedno od najpoznatijih djela svih vremena: ciklus Četiri godišnja doba velikog Antonija Vivaldija. Nakon toga 8. lipnja slijedi nastup vokalnog ansambla Antiphonus koji priprema narodne pjesme britanskih otoka uz pratnju talijanske lutnjistice Elise La Marca, a i na trećem koncertu 9. lipnja imat ćemo priliku slušati ovaj hvaljeni i nagrađivani vokalni ansambl, dok će Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnati maestro Tomislav Fačini. Na tom koncertu izvest će se djela Händela, Antuna Sorkočevića I J.S. Bacha.

Posljednji koncert koji se održava 12. lipnja, bit će u rukama Dmitryja Sinkovskog i ruskog violinista Vladislava Pesina, ispunjen djelima Bacha i Händela. Prvi koncert ovog ciklusa održat će se u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik, dok će se ostali održati u atriju Kneževog dvora.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist