Natrag
20.2.2019 02:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Oprezno u prometu tijekom blagdana

23.12.2013 @ 12:14 Baldo Marunčić Crna kronika

Podijelite:

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno 18 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

 
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli ukupno 609 represivnih mjera, od čega izdvajamo 229 zbog prekoračenja brzine i 33 mjere zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključen 41 vozač i 11 vozila.

Pred nama su božićni i novogodišnji blagdani tijekom kojih se očekuje pojačan promet na graničnim prijelazima kao i na većini prometnica diljem Republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanska.
 
Kako bi se osiguralo što sigurnije i protočnije odvijanje prometa, policijski službenici obavljat će pojačani nadzor, a posebnu pozornost posvetit će i dalje sigurnosti u cestovnom prometu  kao i maksimalnoj protočnosti putnika i vozila preko graničnih prijelaza.
 
U cilju što veće sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu, ovim putem pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje, a posebno apeliramo na sve vozače da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na kolniku, da poštuju ograničenja brzine i da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli sa što manje stradavanja na našim prometnicama.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana