Aktualno

Oprezno s pirotehnikom!

Tradicionalna akcija "Mir i dobro" koju Policijske uprave još od 1993. provodi na cijelom području Republike Hrvatske u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana ove godine se održava od 14. prosinca do 8. siječnja.

Policija će u sklopu ove akcije pojačano kontrolirati prodaju pirotehničkih sredstava, suzbijanju ilegalnog unošenja pirotehničke galanterije preko graničnih prijelaza, a posebna pozornost posvetit će se sigurnosti prometa na cestama kao i što boljoj protočnosti prometa, kako bi predstojeći blagdani protekli u ozračju mira i sigurnosti.

Pojačane aktivnosti provodit će se i u cilju sprječavanja zlouporabe vatrenog oružja, eksplozivnih naprava, pirotehničkih sredstava, streljiva i ostalih sredstava, kao ne bi došlo do neželjenih posljedica.

U razdoblju od 2. siječnja do 26. prosinca zabranjena je uporaba pirotehničkih sredstava drugog i trećeg razreda u zatvorenim prostorima i na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi.

Neoprezno i nestručno rukovanje pirotehničkim sredstvima može izazvati teške posljedice. Pozivamo građane da ne bacaju pirotehnička sredstva na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, da ne koriste pirotehniku u zatvorenim prostorima – upozoravaju iz policije.

Također pozivaju građane da nikada, a posebno u vrijeme blagdana, ne zlorabe vatreno oružje, eksplozivne tvari, pirotehnička sredstva, streljivo i ostala sredstva čijom uporabom mogu nastati neželjene posljedice, kao i da bez posljedica predaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva, ukoliko ih nezakonito posjeduju.

Pročitajte još

POVIJESNA JEZGRA Euronet sluša konzervatore, mijenja izgled bankomata

Dulist

UMALO CRVENI Budite na oprezu, stižu nam toplinski valovi!

Dulist

PO NOĆI ĆE SE ZAKLJUČAVATI Postavljaju se vrata na ulazu u park Pile

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija