Aktualno

Oprezno s pirotehnikom!

Tradicionalna akcija "Mir i dobro" koju Policijske uprave još od 1993. provodi na cijelom području Republike Hrvatske u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana ove godine se održava od 14. prosinca do 8. siječnja.

Policija će u sklopu ove akcije pojačano kontrolirati prodaju pirotehničkih sredstava, suzbijanju ilegalnog unošenja pirotehničke galanterije preko graničnih prijelaza, a posebna pozornost posvetit će se sigurnosti prometa na cestama kao i što boljoj protočnosti prometa, kako bi predstojeći blagdani protekli u ozračju mira i sigurnosti.

Pojačane aktivnosti provodit će se i u cilju sprječavanja zlouporabe vatrenog oružja, eksplozivnih naprava, pirotehničkih sredstava, streljiva i ostalih sredstava, kao ne bi došlo do neželjenih posljedica.

U razdoblju od 2. siječnja do 26. prosinca zabranjena je uporaba pirotehničkih sredstava drugog i trećeg razreda u zatvorenim prostorima i na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi.

Neoprezno i nestručno rukovanje pirotehničkim sredstvima može izazvati teške posljedice. Pozivamo građane da ne bacaju pirotehnička sredstva na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, da ne koriste pirotehniku u zatvorenim prostorima – upozoravaju iz policije.

Također pozivaju građane da nikada, a posebno u vrijeme blagdana, ne zlorabe vatreno oružje, eksplozivne tvari, pirotehnička sredstva, streljivo i ostala sredstva čijom uporabom mogu nastati neželjene posljedice, kao i da bez posljedica predaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva, ukoliko ih nezakonito posjeduju.

Pročitajte još

Predstavljen prvi broj dvojezičnog magazina ‘Volim Konavle’

Dulist

Na Elafitima zabilježen prvi masovni pomor palastura u Hrvatskoj!

Dulist

U ponoć počinje izborna šutnja, u nedjelju biramo europarlamentarce

Dulist