Grad

‘OPET SMRDI U PILAMA’ Matušić: Najavili smo izljeve zbog radova na Vojnoviću

'OPET SMRDI U PILAMA' Matušić: Najavili smo izljeve zbog radova na Vojnoviću

Danas sam pasala Pilama, to je strašno, smrad je nevjerojatan – napisala nam je naša čitateljica (koja je htjela ostati anonimna) i poslala fotografije izljeva otpadnih voda u more u Pilama. Riječ je o pojavi koja građane previše ne iznenađuje.

No, direktor Vodovoda Lukša Matušić ističe i ponavlja kako se radi o povremenim incidentnim preljevima, a koje su najavili sredinom ožujka. Oni će trajati, kako kaže, dok traju radovi sanacije sustava otpadne odvodnje na dijelu u Ulici Iva Vojnovića. Naime, radovi su bili nužni na ovoj poznatoj prometnici jer joj je prijetilo – urušavanje.

-Prije dvadeset dana smo uputili obavijest o sanaciji kanalizacijske mreže. Dionica na Vojnoviću u dužini od 550 metara u katastrofalnom je stanju. Naime, sva odvodnja otpadnih voda iz Zlatnog potoka, Svetog Jakova i povijesne jezgre ide preko Ulice Iva Vojnovića na sustav odvodnje otpadnih voda ispod Petke. Morali smo isključiti odvodnju kako bi je ljudi mogli popraviti i sanirati. Ne može kanalizacijski sustav teći dok oni rade. Moramo ljude zaštititi – rekao je Matušić i naglasio: ‘Zbog sanacije se isključuju crpne stanice i dolazi do prelijeva’.

-Nema nikakve veze da crpna stanica na Pilama je loša ili ne radi. Kompletno je nanovo obnovljena, s novim pumpama. Uopće nije upitna – naglašava.

Dodaje kako bi se povremeni preljevi mogli događati i dalje, u razdoblju od sedam do deset dana. Naime, u obavijesti je istaknuto kako bi radovi trebali biti gotovi do 15. travnja.

– Možda bismo mogli biti gotovi prije da nismo imali problem s dobavom materijala iz inozemstva za kanalizaciju na Vojnoviću. Riječ je o prebitnoj investiciji jer u svakom se trenutku moglo dogoditi da cijela cesta propadne – rekao je Matušić.

Foto: Čitateljica

 

 

 

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović