Županija

Općina Konavle slavi svoj dan, pročitajte program!

Svečanim trodnevnim programom Općina Konavle obilježit će ove godine svoj dan i 26. obljetnicu oslobođenja Konavala.

Program počinje u petak 19. listopada 2018. godine u 12 sati u Banima gdje će se upriličiti svečano otvaranje vodovoda. U 15 sati u Cavtatu je svečano otvaranje nove zgrade Općine, a u 17 sati u Domu kulture otvaranje izložbe Policijske udruge branitelja PUD 91, ”Bili smo prvi, a ostali zadnji”.

U 18 sati na Trgu dr. Franja Tuđmana upriličit će se polaganje cvijeća kod biste dr. Tuđmana i susret s pripadnicima Policijske udruge branitelja PUD 91 i Odreda naoružanih brodova. Prvi dan svečanog programa bit će zaključen u 19 i 30 u Cavtatu svečanim otvaranjem knjižnice Cavtat u zgradi na autobusnom kolodvoru.

U subotu 20. listopada u 15 sati u Pridvorju u Franjevačkom samostanu održat će se Konavoska razvojna konferencija – Demografska perspektiva Konavala.

U nedjelju 21. listopada u 9 i 30 na Vojskom dolu bit će polaganje vijenaca na spomen poloču hrvatskom vitezu, satniku Matu Golubiću, a u 10 i 30 u Stravči u župnoj crkvi sv. Jurja bit će služena sveta Misa za poginule hrvatske branitelje. U 17 sati u Čilipima bit će upriličeno polaganje vijenaca kod spomenika ”Konavoska mati”, a u 18 sati u sportskoj dvorani na Grudi bit će svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle nakon koje će uslijediti prigodni domjenak.

Pročitajte još

POHVALILI SE PRIVATNOM PLAŽOM Građani zabrinuti, Županija jasnog stava

Dulist

Šetnica oko Rata bogatija spravama za vježbanje

Dulist

ODUŠEVLJEN PELJEŠCOM Kineski ministar poljoprivrede u posjetu županiji

Dulist