Zanimljivosti

Oni su stvarali dubrovački turizam

Članovi Udruge za očuvanje dubrovačkog turizma ''Dubrovački izlog'' okupili su se u Mimozi kako bi se prisjetili poznatih dubrovačkih turističkih i ugostiteljskih djelatnika.

Na taj način htjeli su im se zahvaliti na njihovom doprinosu za razvoj dubrovačkog turizma. Na današnjem druženju uz šporke makarule odana je čast Đinu Romaniju i predstavljena je istoimena brošurica njemu u čast. Organizatori ovog događaja Lukša Lucianović, Đuro Market, Nikša Bender, Toni Miljanić, Nikola Šubić i Đuro Veselić predstavili su, pred šezdesetak uzvanika i članova obitelji Romani, životni put svog kolege, koji je, kako kažu, bio pravi znalac svoga posla.

– Cijeli je svoj život posvetio turizmu i zaista je uživao radeći, a restoran je bio njegov najdraži teren. Uvijek je govorio kako turizam čine ljudi za ljude, a ključnim je držao obrazovanje jer svaki uspješan turizam počinje u školi, ali je praktičan rad bio vrhunac svega. Poštivao je standarde iako je nerijetko u svoj rad unosio i nešto novo. Volio je unijeti sebe, šarm i veselje u posao jer ako nije veselo nije turizam. Njegova poznata rečenica ''Što treba donesi, što smeta ukloni'' mogla bi se naći i u školskim udžbenicima – govori Đinov suradnik Đuro Market.

Ovim događajem ne staje rad udruge, u planu im je dvaput godišnje organizirati ovakva druženja.
– Trebalo bi to uvijek biti početkom i krajem sezone, lijepo je kad na ovakvom susretu možemo okupiti ljude koji su zajedno surađivali, a na sljedećem susretu prisjetit ćemo se rada Srećka Kristića – rekao je Lukša Lucianović.

Pročitajte još

Pet razloga za posjetiti Importanne Sunset Party na krovu Royal Blue Hotela

Dulist

SUGRAĐANI SE PITAJU Smiju li kamperi zauzeti parkirno mjesto?

Dulist

VRTOVI SUNCA ZA ŽARKOVICU Deset godina poslovanja u znaku humanitarne večere

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija