Natrag
18.2.2019 17:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

OMBLAMAN-zaštitnik i čuvar Omble

23.3.2013 @ 8:16 Ana Prohaska Zanimljivosti
7;7

Podijelite:

170 djece i mladih na izvoru Omble poslali glasni eko apel za njezino očuvanje  kao i  zaštitu njezinog izvorišta sa Vilinom špiljom.

Eko-Omblići, ekoaktivisti Zelenog Sunca sa svojim prijateljima iz Osnovne škole Ston, područna škola Ponikve, Dječjeg vrtića Pile, Dječjeg vrtića Palčica, Dječjeg vrtića „Radost“i Eko-Palčića sastali su se na  osunčanom izvoru Omble uz Svjetski dan voda koji se obilježava 22.ožujka kako bi obilježili ovaj značajan eko datum  i poslali glasni eko apel za očuvanje kako Omble tako njezinog izvorišta sa Vilinom špiljom.

– Dok su se divili ljepoti naše rijeke i njezinom prirodnom okruženju, recitirali  svečane pjesme  i izvodili performans posvećene Ombli –našoj pitkoj rijeci, koja je ovih dana  uslijed kiša prebogata vodom odjednom se poviše slapova ukazao  „OMBLAMAN“ čuvar i zaštitnik  rijeke Omble.
 Radost  pomiješana sa čuđenjem se osjetila  na gotovo svakom dječjem licu, a kako i ne bi kada se „OMBLAMAN“ pojavio iznenada, nenajavljeno, a potom ušetao među njih i družio se s njima! Obilaskom  glavne crpne  stanice  za vodu gradskog Vodovoda na izvorištu Omble  i malog parka  u blizini, u kojem  raste prekrasna maslina, koju je 1996. posadila  naša Eko-Omblić Ombla Didović  oprostili smo se od drage rijeke Omble i poželjeli joj da još dugo, dugo, mirno i sretno teče.

Posebno se zahvaljujemo DVD Rijeke dubrovačke koji je na izvoru Omble počastio svu djecu slatkišima.

„Omblo draga, rijeko života, živjeti pored tebe prava je ljepota !“ – pišu iz Eko Omblića.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana