Natrag
23.4.2018 00:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

Odzvonilo ocjenama na polugodištu

31.5.2012 @ 8:57 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Zaključivanje ocjena na polugodištu uskoro bi moglo postati prošlost. Jedna je to od najavljenim izmjena Zakona o odgoju i obrazovanju.

Prema izjavi Ankice Nježić, pomoćnice resornog ministra, ukidanje ocjena na polugodištu je predloženo 'jer je to učenicima predstavljalo veliki stres i nervozu, a osim toga nastavni plan u polugodištima nije bio ravnomjerno raspodijeljen.'

– Na ovaj način učenik se mora pripremati cijelu godinu, ali ostaje obveza škole da o ocjenama obavještava roditelje. Na školi je na koji će to način raditi, na roditeljskim sastancima ili dostavom izvješća na kućnu adresu – objasnila je meidjima Nježić.

Prema riječima ministra Željka Jovanovića zakonskim izmjenama škole bi učenike trebale pripremiti za život, a ne za bubanje nepotrebnih činjenica. U zakonu je uočeno čak 28 problema koje treba riješiti čim prije.

Ministar je mišljenja kako najviše treba raditi na unaprjeđenju komunikacije na relaciji škola – roditelji.
No, sindikati smatraju kako su najavljene promjene samo kozmetičke naravi. javna rasprava o predloženim zakonskim izmjenama trajat će idućih 15 dana.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana