DuList IN

ODZVONILO DIVLJIM PARTYJIMA Zrće uvodi turistički bonton

Uoči nove turističke sezone u cilju postizanja veće sigurnosti i bolje kvalitete doživljaja na području Grada Novalje i popularne plaže Zrće, u pripremi je unapređenje komunalnog reda, ali i uvođenje određenih pravila ponašanja i turistički bonton, objavio je Grad Novalja.

“Slijedom izrade master plana i strategije razvoja turizma za područje Grada Novalje u periodu do 2025. godine jedno od ključnih pitanja je sigurnost gostiju i određeni komunalni red, što podrazumijeva bolje komunalne uvjete na Zrću i smanjenje buke za 30 posto, ali i uvođenje turističkog bontona odnosno određenih pravila ponašanja za goste, uglavnom one mlađe populacije, željne zabave i odmora na popularnoj plaži Zrće, a čiji boravak gravitira na području Grada Novalje”, stoji u objavi prenosi Poslovni.hr.

Novaljski čelnici ističu da je, prema istraživačkoj anketi provedenoj prije dvije godine, među mladim ljudima kao gostima destinacije, na drugo visoko mjesto stavljena je sigurnost, uz konstataciju da bi trebalo biti više sigurnosti na toj popularnoj destinaciji.

Prema riječima gradonačelnika Ante Dabe radi se o podizanju ukupne kvalitete boravka gostiju na području Grada Novalje i Zrća.

“Jer određena pravila ponašanja na javnim mjestima i uvođenje turističkog bontona, što će biti iskomunicirano raznim kanalima poput weba, flyera i natpisa na javnim prostorima, samo su dodatni element za podizanje kvalitetnije ponude, a dobar primjer su identična praksa i iskustvo koje imaju druge slične svjetske destinacije i centri dobre zabave. Cilj je gostima sa Zrća i svim ostalim kategorijama gostiju na području grada Novalje ponuditi veću vrijednost doživljaja kroz sigurnost, komunalni red i turistički bonton te tako odmor učiniti još kvalitetnijim, kaže gradonačelnik Dabo.

Pročitajte još

KAKO SE MAŠKARAVAJU NAŠI POZNATI? Kreativnim maskama i originalnim idejama čuvaju duh karnevala

Dulist

Male maškare na Grudi oduševile i staro i mlado

Dulist

ATELIER LELLA DESIGN Dubrovačka dizajnerica Džemila Dilberović otvorila vrata svoje nove butige

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija