Županija

Održana sjednica Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije

Održana sjednica Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije

Na danas održanoj sjednici Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije usvojen je Financijski plan osiguranih sredstava za provođenje zadaća tijekom požarne sezone sukladno Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara za 2019. godinu od interesa za Republiku Hrvatsku u iznosu od 700 tisuća kuna, a primljene su na znanje informacije o stanju i Planovi aktivnosti za predstojeću požarnu sezonu.

Vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović istaknuo je kako je u tijeku rješavanje pitanja sezonskih vatrogasaca te napomenuo kako se za ovu sezonu vrši i obuka vojnika u vojarni u Pločama.

Na sjednici su pozvani svi žitelji Dubrovačko-neretvanske županije da očiste prostore oko svojih domova čime se bitno smanjuje opasnost od požara i stradavanja imovine.
Prihvaćen je i Plan rada Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije za požarnu sezonu 2019. godine, Plan operativne provedbe Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara za 2019. godinu od interesa za Republiku Hrvatsku, Plan aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te Prijedlog pogodnih lokaliteta i prostora radi uspostave odgovarajućih zapovjednih mjesta kod zapovijedanja i koordinacije u gašenju požara sukladno odredbama Plana intervencija kod velikih požara otvorenog prostora.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist