Županija

Održan radni sastanak na temu buduće provedbe programa “Pomoć u kući”

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić održali su radni sastanak s udrugama s područja Županije koje su prema programu Ministarstva socijalne politike i mladih RH pružale usluge iz programa međugeneracijske solidarnosti “Pomoć u kući”.

Ovaj program do sada se provodio uz sufinanciranje Ministarstva te potporu jedinica lokalne i regionalne samouprave. Budući da je nadležno ministarstvo odlučilo redefinirati pravo na usluge iz ovog programa sukladno Pravilniku o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga na današnjem sastanku predstavnici nadležnih centara za socijalnu skrb s područja Županije, udruge koje su do sada provodile ovaj program te predstavnici jedinica lokalne samouprave, sastali su se sa Županom i Upravnim odjelom kako bi se dogovorili oko daljnjeg postupanja prema uputama Ministarstva.
Dogovoreno je da će svi postojeći pružatelji usluga iz ovog programa, učinit sve kako bi ishodovali potrebna rješenja u cilju nastavka obavljanja ove aktivnosti.

Također, od nadležnog Ministarstva zatražit će se produljenje roka za prilagodbu.

Pročitajte još

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI U Konavlima položeni vijenci i zapaljene svijeće

Dulist

UŽIVAJTE U LJETU Sutra nema opasnosti od toplinskog vala

Dulist

UZ DAN DRŽAVNOSTI Tko je sve bio na županovom tradicionalnom domjenku?

Dulist