Aktualno

OD SUBOTE POTPISI ZA REFERENDUM ‘Ne damo naše autoceste’ i u Dubrovniku

OD SUBOTE POTPISI ZA REFERENDUM 'Ne damo naše autoceste' i u Dubrovniku

Ove subote, 11. listopada počinje prikupljanje potpisa za još jedan referendum. Riječ je i inicijativi ‘Ne damo naše autoceste’, koja se protivi davanju hrvatskih autocesta u koncesiju.

Naime, Vlada Republike Hrvatske namjerava dati autoceste u koncesiju privatnom koncesionaru na 40 godina. – Autoceste su naš veliki razvojni projekt i nikad u povijesti Republike Hrvatske tako vrijedna imovina nije dana u koncesiju. Zato kao inicijativa “Ne damo naše autoceste!” započinjemo s prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma – ističe se u priopćenju za medije.

Potpisi će se prikupljati i u Dubrovniku od 11. do 25. listopada i to na štandovima na Pilama, na placi u Gružu, na autobusnoj stanici kod Tommyja u Gružu, pred Tommyjem u Lapadu i ispred OTP banke u Mokošici.

Ovu je inicijativu pokrenulo pet sindikalnih središnjica (NHS, SSSH, MHS, HURS, URSH), dva cestarska sindikata (Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat radnika Hrvatskih autocesta i cesta) te sedam organizacija civilnog društva (Pravo na grad, Zelena akcija, Centar za mirovne studije, GONG, Mreža mladih Hrvatske, Savez udruga Klubtura, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju), a priključile su se i brojne druge organizacije (sindikati i udruge) iz svih krajeva Hrvatske.

Tako u Dubrovniku sudjeluju članovi i aktivisti SSSH, Nezavisnog cestarskog sindikata, Sindikata pomoraca Hrvatske, inicijative Srđ je naš, Laburista, HSLS-a, liste Srđ je Grad, udruga Art radionica Lazareti, Deša, Bonsai, te građani volonteri, a očekuje se pridruživanje i drugih organizacija. Zainteresirani za volontiranje mogu se javiti na broj 095 520 6809.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist