DuList IN

OD PEKE DO MAŠKARA Švedski pustolovi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Švedski turoperatori specijalisti u pustolovnom turizmu boravili su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji od 7. do 10. veljače 2015. godine.

Bila je to posjeta u cilju upoznavanja potencijala i mogućnosti destinacije Dubrovačko-neretvanske županije, koju klaster turističkih agencija koje se bave pustolovnim turizmom, pod nazivom Dubrovnik Outdoor, želi promovirati kao destinaciju pogodnu za aktivan odmor.

Boravak švedskih turoperatora organiziran je u sklopu EU projekta DIOD (Razvoj inovativnih tehnologija u pustolovnom turizmu), kojega provode s hrvatske strane Hrvatska gorska služba spašavanja s partnerom Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Dubrovnik, dok su partneri s crnogorske strane UNDP (Program Ujedinjenih naroda za razvoj), Nacionalna turistička orgnaizacija te Gorska služba spašavanja Crne Gore.

Program posjete šveđana definirali su članovi klastera pustolovnog turizma Dubrovnik Outdoor.

Tako su gosti, u društvu članova klastera prvi dan proveli na Pelješcu i u Stonu. Nakon degustacije nagrađivanih vina, obišli su pelješke vinograde pješačeći starim Napoleonovim putem, a potom razgledali centar Stona, gdje su imali priliku susresti male maškare, nakon čega su posjetu upotpunili gastronomskim delicijama malostonskog zaljeva.

Unatoč orkanskoj buri, kao pravi pustolovi šveđani su otkrivali konavosku ponudu u pratnji instuktora biciklirajući. Isto tako posjetili su seoska domaćinstva, gdje su vidjeli kako su živili naši stari, posjetili su adrenalin parkove, Sokol grad, pješačke staze u Konavoskim brdima, a na kraju se okrijepili pravom domaćom pekom.

Predstavljanje Dubrovačko-neretvanske županije, kao područja s velikim potencijalom za aktivne turiste, ima za cilj povećati potražnju za destinacijom u ovom segmentu švedskog turističkog tržišta.

Inače, klaster pustolovnog turizma Dubrovnik Outdoor osnovan je pri HGK – Županijskoj komori Dubrovnik 20. lipnja ove godine, u cilju promicanja, razvitka i unapređenja infrastrukture i ponude pustolovnog turizma na području Dubrovačko-neretvanske županije prema principima održivog razvoja. Do sada je u radu klastera sudjelovalo 16 pravnih osoba (turističkih agencija) i 2 fizičke osobe. Među narednim aktivnostima koje klalster planira je objedinjavanje ponude pustolovnog turizma, rad na promociji destinacije, organiziranje specijalističkih edukacija za vodiče u pustolovnom turizmu te suradnja sa svim zainteresiranim skupinama iz područja pustolovnog turizma.

Organizatori se ovom prilikom, uz članove klastera, na suradnji zahvaljuju posebno: TZ Grada Dubrovnika, TZ Općine Ston, TZ Općine Konavle, Vinariji Miloš, OPG-u Bakićevo, OPG-u Nikša Bratoš, OPG-u Đivanović te Društvu prijatelja dubrovačke starine.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Lijep i kad je okupan kišnim kapima

Dulist

Jeli smo ih i zelene, a danas većina djece nema pojma što su đenerike

Dulist

U Dubrovnik uplovila luksuzna ljepotica ruskog naftnog magnata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija