Aktualno

Od Duboke ljute do Plata za 25 minuta, zašto policija ne regulira promet?

Od Duboke ljute do skretanja za Plat vozim se 25 minuta. Četrdeset sam godina na magistrali, četrdeset godina vozim na relaciji Konavle – grad i ovo nisam doživjela  – požalila nam se ove subote ogorčena čitateljica koja smatra kako se u ovakvim danima, kada se na jedinoj cesti između Grada i Konavala stvaraju kilometarske kolone, promet mora drukčije regulirati. Semafori se u ovim uvjetima, po njenom mišljenju trebaju ugasiti kako bi promet regulirali policijski službenici. Svakako treba napomenuti kako od nedavno na državnoj cesti D8 kroz Župu dubrovačku imamo četiri semafora, dva pješačka, koja se ‘pale’ na tipkalo te dva na raskrižjima. Svi smo mišljenja kako je sigurnost pješaka na prvome mjestu, pa i naša čitateljica, ali se u ovakvim uvjetima na raskrižjima, dodaje, moraju postaviti policajci koji bi ubrzali promet, a sigurnost pješaka ne bi se ugrozila.

-Zvala sam policiju i pitala sam mogu li poslati policajce na teren, da ‘otvore’ semafore i reguliraju promet na što mi je rečeno kako za to nema dovoljno ljudi. Što bi se dogodilo da sad hitna ili vatrogasci trebaju proći? Može li se u ovim uvjetima napraviti hitni koridor? – pita se naša čitateljica.

Nažalost, strpljenje naših sugrađana je pri kraju, a do konačnog rješenja ovog problema, koji iz sezone u sezonu postaje sve izraženiji, trebat ćemo čekati još dugi niz godina, budući da brza cesta, iako o njoj slušamo godinama, nije ni na vidiku.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

OLIMPIJSKE NADE Jugašima četvrto mjesto

Dulist

MARE I LEONA U ĐIRU ‘Ne bismo Orsan mijenjali ni za što, ali izluđuje nas parking i skupa butiga’

Dulist

LIJEČNICE MARIJA I KATARINA DORŠNER Uvijek smo se pratile u stopu. Sestra je osoba na koju možeš u svemu računati

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija