Aktualno

Od danas možete podizati gotovinu na svim bankomatima bez naknade

Banke su promptno reagirale na preporuku Hrvatske narodne banke (HNB) da privremeno ukinu naknadu za transakcije na bankomatima izvan vlastite mreže. Većina je to od danas omogućila svojim klijentima dok su neke bile dan – dva brže. Privremeno ukidanje naknade HNB je zatražio jer smatra da će se time pridonijeti smanjenju rizika od zaraze, prenosi tportal.

‘Građani tako ne bi koristili udaljeniji bankomat svoje banke kako bi izbjegli dodane troškove, već bi mogli odabrati najbliži raspoloživ bankomat’, poručili su iz HNB-a.

Očekuje se kako će ta mjera biti na snazi u cijelom razdoblju trajanja izvanrednih uvjeta zbog koronavirusa.

Na upit tportala iz dviju naših najvećih banaka, Zagrebačke banke i PBZ-a, potvrdili su da su ukinuli naknadu za podizanje gotovog novca debitnom karticom na bankomatima drugih banaka.

Isto su poručili i iz OTP banke. ‘Svi tehnički preduvjeti za podizanje gotovine debitnim karticama OTP banke na bankomatima svih banaka u Hrvatskoj već su učinjeni i svi naši klijenti od srijede 25. ožujka mogu bez ikakve naknade podizati novac debitnim karticama na bilo kojem bankomatu u zemlji i to će trajati dokle god su na snazi preventivne mjere’, stoji u odgovoru OTP-a.

Raiffeisen banka će od danas omogućiti klijentima besplatno podizanje novca na drugim bankomatima. ‘Ovom odlukom, koja sutra stupa na snagu, RBA je postupila u skladu s preporukama Hrvatske narodne banke te pokazala svoja nastojanja da klijentima olakša trenutačne nepovoljne okolnosti u kojima se nalazimo’, odgovorili su iz RBA-e.

Iz Sberbanke su nam odgovorili da ‘prilagođavaju poslovanje ovoj izvanrednoj situaciji i rade na optimizaciji svih financijskih usluga, pa tako i podizanju gotovine na bankomatima drugih banaka bez naknade’. Tako se može očekivati da će i oni od srijede ukinuti naknadu.

Preporuku HNB-a već su usvojile Addiko banka i Erste. Addiko je od 23. ožujka omogućio klijentima podizanje gotovine bez naknada na bankomatima svih banaka, a isto to je 24. ožujka napravio i Erste.

Izvor: tportal

Pročitajte još

BLOGERICA ALIS MARIĆ Moje preporuke dolaze iz srca. Ljude sam vratila čitanju

Maria Prkut

VEZA S VARŠAVOM LOT i u listopadu leti za Dubrovnik

Dulist

VRTOVI SUNCA Plaža zjapi prazna, ali na ležaljkama ipak nema mjesta za domaće!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija