Politika

Od 1. siječnja jeftinije aviokarte za Zagreb i obratno

Od 1. siječnja jeftinije aviokarte za Zagreb i obratno

Zračni most, kako ga je prozvao gradonačelnik, dobio je podršku većine u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika.

Subvencije aviokarata na relaciji Dubrovnik – Zagreb i obratno, u iznosu od 125 kuna u jednom smjeru i 250 kuna za povratnu kartu, kreću od 1. siječnja 2013. Gradonačelnik Andro Vlahušić pozvao je građane da čuvaju svoje zrakoplovne karte kako bi kasnije uspjeli ostvariti novu mjeru osiguranu samo za građane Dubrovnika.

Rasprava o subvencioniranim kartama za Dubrovčane izazvala je porpiriličnu raspravu, a najviše su zamjerki imali oporbeni vijećnici. Smatrali su da 'zračni most' treba biti tretiran kao socjalno davanje.

"Nemojte vi pričati o dugovima"

Nakon što je pročelnik za financije Niko Pavlović obrazložio kako subvencioniranje avio karata Zagreb-Dubrovnik ne spada u socijalna davanja, već potpada pod porezna davanja,

HDZ-ova vijećnica Dubravka Šuica istaknula je:

– Puno priče nizašto. Svi se slažemo da treba pojeftiniti cijene karata. Ali je prijedlog nepripremljen, nije dovoljno precizan niti jasan – rekla je osvrnuvši se i na gradonačelnikove izjave oko dugova garaže na Ilijinoj glavici.

– Zbog vaših dugova bolnici prijeti opasnost da je preuzme država. To je nekorektno, nemojte pričati o dugovima – poručila je Šuica Vlahušiću.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist