Koronavirus u Hrvatskoj

OBOLJELI IZ STUDENTSKOG DOMA PORUČUJE Osjećam se kao u strogom zatvoru bez ikakvih prava

OBOLJELI IZ STUDENTSKOG DOMA PORUČUJE Osjećam se kao u strogom zatvoru bez ikakvih prava

– Od ovog trenutka se osjećam kao zatvorenik – ogorčeno nam se potužio sugrađanin, jedan od 62-ije osobe pozitivne na COVID-19 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Razlog ovome je što mu je bez prethodne najave, ali i bez njegove suglasnosti te valjanog razloga, medicinsko osoblje pretreslo osobne stvari. Na njegovo pitanje zašto su to napravili, objašnjenje liječnika, dobio je telefonom. A odgovor ga je jako iznenadio – iz sigurnosnih razloga.

Kako nam priča naš sugovornik, u OB Dubrovnik hospitaliziran je i prije nego je stigao nalaz o prisutnosti koronavirusa u njegovom organizmu. O postupanju zdravstvenih djelatnika do danas, nema prigovora. Naime, kako je dijabetičar te ima 65 godina odmah je stavljen u bolničku izloaciju. Zarazio se, priča nam, od bliskog kontakta, a simptome – kostobolju, hipersenzibilnost kože, promijenjen osjećaj okusa i neugodan miris te temperaturu, počeo je pokazivati već nakon 2-3 dana. Oni su se poslije dva tjedna povukli, prekinuta mu je terapija te je preseljen u sekundarni centar smješten u Studentskom domu. Tamo, dočekala ga je nimalo ugodna situacija o kojoj je progovorio u svom postu na jednoj od društvenih mreža, a kojeg, nakon što smo s njim i razgovarali, prenosimo u cijelosti:

‘Kao oboljeli od korona virusa 14 dana sam bio na odjelu za infektologiju. Tamo sam se osjećao sigurno i zaštićeno. Jučer sam premješten u neizgrađeni Studentski dom. Sobe nisu opremljene, nema ormarića ni ormara tako da robu držimo na podu, o televiziji možemo samo sanjati, ima još nedostataka, ali najgore mi se dogodilo danas. Žena mi je donijela neke potrepštine, a sestra i liječnik su taj paket otvorili i pregledali sve moje osobne stvari. Pitao sam ih odakle im pravo da pregledavaju moju osobnu imovinu, a liječnik mi je rekao da im je Krizni stožer tako naredio. Od ovog trenutka se osjećam kao zatvorenik u strogom zatvoru bez ikakvih prava. Kako sam dijabetičar od nerviranja mi je porastao šećer. Eto toliko, pozdrav iz strogog zatvora Studentski dom Dubrovnik’, završava Dubrovčanin koji će se sljedećem testu na koronavirus podvrgnuti sutra te se nada ovog puta negativnom rezultatu.

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist