Politika

Objavili izvješće: SDP u plusu 5,3 milijuna kuna

SDP je s dva dana zakašnjenja na svojim službenim stranicama ipak objavio financijsko izvješće stranke, čime je vjerojatno izbjegao moguću kaznu od 5 milijuna kuna.

Naime, prema Zakonu o financiranju političkih aktivnosti bili su dužni do 1. ožujka izvješće o trošenju novca, a kazna za neobjavljivanje izvješća je gubitak tromjesečnog iznosa od svote koju dobivaju iz državnog proračuna, odnosno pet milijuna kuna.

Iz SDP-a su u opravdanju kašnjenja priopćili da su zbog hitne hospitalizacije i operativnog zahvata odgovorne osobe bili prisiljeni izvijestiti Državno izborno povjerenstvo i Ured za državnu reviziju o izvanrednim okolnostima zbog kojih će financijsko izvješće s dostavom kasniti četiri dana.

Navode da su o tome izvijestili i medije koji su, kažu, s pravom postavili pitanje o neobjavljivanju izvještaja u zadanom roku. Izvješće je dostupno na internetskim stranicama stranke, a sutra će biti dostavljeno nadležnim tijelima.

Pročitajte još

PLAĆA 20 TISUĆA EURA Šuica hrvatska povjerenica u Europskoj komisiji?

Dulist

DIVJAK JE NIJE HTJELA Imenovanje Sanje Putice zategnulo odnose s HNS-om?

Dulist

JADRAN BARAČ Ulica bana Jelačića glavni je spomenik građevinske stihije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija