Natrag
16.2.2019 14:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

Objavili izvješće: SDP u plusu 5,3 milijuna kuna

3.3.2013 @ 12:06 Baldo Marunčić Politika

Podijelite:

SDP je s dva dana zakašnjenja na svojim službenim stranicama ipak objavio financijsko izvješće stranke, čime je vjerojatno izbjegao moguću kaznu od 5 milijuna kuna.

Naime, prema Zakonu o financiranju političkih aktivnosti bili su dužni do 1. ožujka izvješće o trošenju novca, a kazna za neobjavljivanje izvješća je gubitak tromjesečnog iznosa od svote koju dobivaju iz državnog proračuna, odnosno pet milijuna kuna.

Iz SDP-a su u opravdanju kašnjenja priopćili da su zbog hitne hospitalizacije i operativnog zahvata odgovorne osobe bili prisiljeni izvijestiti Državno izborno povjerenstvo i Ured za državnu reviziju o izvanrednim okolnostima zbog kojih će financijsko izvješće s dostavom kasniti četiri dana.

Navode da su o tome izvijestili i medije koji su, kažu, s pravom postavili pitanje o neobjavljivanju izvještaja u zadanom roku. Izvješće je dostupno na internetskim stranicama stranke, a sutra će biti dostavljeno nadležnim tijelima.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana