Politika

Objavili izvješće: SDP u plusu 5,3 milijuna kuna

SDP je s dva dana zakašnjenja na svojim službenim stranicama ipak objavio financijsko izvješće stranke, čime je vjerojatno izbjegao moguću kaznu od 5 milijuna kuna.

Naime, prema Zakonu o financiranju političkih aktivnosti bili su dužni do 1. ožujka izvješće o trošenju novca, a kazna za neobjavljivanje izvješća je gubitak tromjesečnog iznosa od svote koju dobivaju iz državnog proračuna, odnosno pet milijuna kuna.

Iz SDP-a su u opravdanju kašnjenja priopćili da su zbog hitne hospitalizacije i operativnog zahvata odgovorne osobe bili prisiljeni izvijestiti Državno izborno povjerenstvo i Ured za državnu reviziju o izvanrednim okolnostima zbog kojih će financijsko izvješće s dostavom kasniti četiri dana.

Navode da su o tome izvijestili i medije koji su, kažu, s pravom postavili pitanje o neobjavljivanju izvještaja u zadanom roku. Izvješće je dostupno na internetskim stranicama stranke, a sutra će biti dostavljeno nadležnim tijelima.

Pročitajte još

ŽUPAN MUJANU ‘Centar za gospodarenje otpadom nije bomba, već rješenje’

Dulist

‘Zaiskrilo’ između Kosović i Ćurčije oko dopisa kojeg ni župan nije vidio

Dulist

VILMA KOSOVIĆ OPORBI ‘Neću podnijeti ostavku, postupila sam po zakonu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija