Aktualno

Obilježava se Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112

112

11. veljače u Europskoj se uniji obilježava Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112. U Republici Hrvatskoj uveden je 11. veljače 2005. godine i ove godine obilježava se 15 godina njegove upotebe.

Služba civilne zaštite Dubrovnik obilježit će Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112. Nakon što se u ponedjeljak u Dječjem vrtiću Škatulica održala kreativna radionica izrade broja ‘112’ u različitim tehnikama, u utorak 11. veljače u 10 sati Služba civilne zaštite Dubrovnik ugostit će 20-ak polaznika Dječjeg vrtića ‘Škatulica’ i 16 učenika 1.c razreda OŠ ‘Lapad’ uz prigodnu edukaciju i predstavljanje službi koje se odazovu događaju te prezentaciju najboljih dječjih radova na temu broja 112.

U srijedu 12. veljače u 18 sati u ‘Klubu 65+’ Gradskog društva Crvenog križa, Josipa Kosora 3 u Dubrovniku, održat će se predstavljanje uloge broja 112 i edukacija, posebno namijenjena starijim osobama. U edukaciji će osim predstavnika Službe civilne zaštite Dubrovnik sudjelovati i policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU dubrovačko-neretvanske, i članovi HGSS Stanice Dubrovnik.

Ove godine u aktivnostima obilježavanja Dana 112 sudjeluje i ‘Libertas Dubrovnik’ koji na svojim displeyima objavljuje informaciju: ‘11.2. DAN JEDINSTVENOG EUROPSKOG BROJA ZA HITNE SLUŽBE 112’.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist