Natrag
19.4.2019 08:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

Obaviješten inspektorat za zaštitu prirode

3.3.2012 @ 12:00 Ana Prohaska Aktualno
2;2

Podijelite:

Povoodom dojava građana i medijskih napisa, stručne službe Grada Dubrovnika poduzele su potrebne radnje kako bi se utvrdilo stvarno stanje o sječi i prorjeđivanju zelenila u vrtu Grand hotela Park.

Službenici Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša obavijestili su inspektorat za zaštitu prirode., navodi se na stranicama Grada Dubrovnika.

Također, utvrđeno je da tvrtka Vrtlar, koja je nadležna za izdavanje dozvola za uklanjanje stabala nije u ovom slučaju izdala taj dokument. Na teren su izašli i komunalni redari koji su utvrdili kako  je dio stabala lovorike posječen, a dio prorijeđen. 

Očekuje se izlazak na teren stručne osobe iz Vrtlara koja će utvrditi da li je došlo do uništavanja zelenila visokovrijednog boniteta. O nalazu stručnjaka i daljnjim koracima, javnost će biti naknadno obaviještena.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana