Grad

OBARAMO REKORDE Ostvareno milijun dolazaka tri tjedna ranije nego lani

Prema sustavu za prijavu i odjavu turista eVisitor, od 1.siječnja do 24. kolovoza 2019. godine, u Dubrovniku je zabilježeno 1.004.840 dolazaka, odnosno tri tjedna ranije nego lani.

Od 1.siječnja do 24. kolovoza 2019. zabilježeno je 14% više dolazaka, a ostvareno je 3.080.807 noćenja, točnije 6% više u odnosu na prošlu godinu. Podsjećamo, tromilijunto noćenje u Dubrovniku ove je godine ostvareno 21. kolovoza, odnosno sedam dana ranije nego 2018. godine, što potvrđuje odličnu turističku sezonu. Najbrojniji gosti nam dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Francuske, Njemačke, Španjolske, Hrvatske, Italije, Australije, Irske i Finske.

U ukupnim rezultatima turističkog prometa važno je naglasiti izvrsne rezultate predsezone koja je povezanošću sa sedam europskih destinacija, ali i charter programima dolazaka senior grupa ostvarila rekordne rezultate turističkog prometa.

Pročitajte još

RADI SE OCJENA ODREDIŠTA ZA DUBROVNIK Na kojem smo stupnju održivosti?

Dulist

Grad je u kolapsu, od Lapada do Ilijine glavice za 50 minuta!

Dulist

IN MEMORIAM Preminuo vozač Libertasa Zdravko Čokljat

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija