Politika

O sudbini konavoskog HDZ-a – u ponedjeljak!

Županijski odbor HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije idućeg će ponedjeljka odlučiti o sudbini konavoskog HDZ-a.

Naime, prema riječima predsjednika ŽO HDZ-a Branka Bačića, danas je o stanju u općinskom odboru Konavala raspravljano na predsjedništvu županijske organizacije, no ono ne donosi odluku o raspuštanju odbora. Taj 'posao' sukladno Statutu pripada Županijskom odboru, kojemu će predsjedništvo predložiti raspuštanje OO Konavala. Dakle, danas, istaknu je Bačić za duList, nije donesena nikakva odluka već samo prijedlog koji će se u ponedjeljak naći pred Županijskim odborom stranke.

Razlog raspuštanja odbora u Konavlima već je poznat – većina članova, odnosno njih 16 od 17 najavilo je podnošenje ostavki u slučaju da se Općinski odbor na čelu s predsjednikom Nikolom Trojanovićem ne raspusti.

Tim činom OO Konavala ne bi imao kvoruma te bi se dokinuo njegov rad, pa Županijski odbor zapravo ni nema nekog izbora. U ponedjeljak će, ukoliko odluka bude prihvaćena, konavoski HDZ dobiti povjerenstvo na čelu s povjerenikom koji će u statutarnom roku imati zadatak raspisati novu izbornu skupštinu za izbor predsjendika te tijela općinskog odbora.

Pročitajte još

Vili Beroš nositelj HDZ-ove liste u desetoj izbornoj jedinici

Dulist

Penava izlazi na izbore sa Škorovim Domovinskim pokretom

Dulist

Hodžić za DuList: Bošnjaci moraju imati svog vlastitog zastupnika u Saboru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija