Koronavirus u Hrvatskoj

O pacijentima u Studentskom domu brinut će se liječnici obiteljske medicine

Studentski dom bi do nedjelje s dva odvojena objekta trebao biti spreman kao sekundarni objekt za smještaj zaraženih koronavirusom. O pacijentima u tom objektu, brinut će se liječnici primarne zdravstvene zaštite te medicinske sestre Poliklinike Glavić. Rekao je to ovog četvrtka na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite DNŽ, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić, a o tome je govorio i za tiskano izdanje DuLista od srijede, 25. ožujka.
U dom će se, rekao je, preseliti ordinacija trijažne i primarne zdravstvene zaštite.
-Tu ćemo moći primiti najveći broj naših pacijenata, onih koji ne zahtijevaju hospitalizaciju. To su lakši slučajevi bez vlastite mogućnosti samoizolacije – rekao je za DuList dr. Bekić, a danas je naglasio kako je riječ o pacijentima koji ne zahtijevaju 24-satnu medicinsku skrb.
-Prostor studentskog doma trenutno je najadekvatniji i kad je riječ o pristupu, ali i higijenskim i općima mjerama koje zahtijeva pacijent s koronavirusom. To je protok zraka, svaka soba ima zaseban ventilacijski sustav, velike su staklene površine, prozori se mogu otvoriti, a jednostavan je pristup zdravstvenog djelatnika prema pacijentu. Jednostavno je i održavanje higijene prostora. Iz tih je razloga dana prednost tom prostoru i mislim da će to biti trajno rješenje. Tu se može primiti i 500 ljudi, što ne bi mogao šesti kat Bolnice, a ni Sumratin – rekao je za DuList dr. Bekić.

Pročitajte još

‘KAO POŽAR’ Alemka Markotić o proboju koronavisusa u staračke domove

Dulist

IZRADA VIZIRA Pandemija dokazala da smo najsolidarniji kad je najteže

Dulist.hr

Nacionalni stožer donio odluku, otvaraju se tržnice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija