Natrag
19.3.2019 16:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

O isplativosti uz francusku pomoć

22.9.2011 @ 11:53 Dulist Aktualno

Podijelite:

Dubrovnik bi uz pomoć, naravno financijsku, francuske Vlade mogao izraditi studiju isplativosti izgradnje tunela od Minčete do ljetnikovca Skočibuha. Riječ je, podsjetimo, o projektu predstavljenom u travnju ove godine. 

sam gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je kako bi njegova izgradnja koštala manje od 50 milijuna kuna, s rokom izgradnje od godinu dana. A upravo su jučer, kada je javnosti predstavljen i dio prometne studije, predstavnici najveće francuske građevinske tvrtke Vinci i konzultantske tvrtke za gradnju tunela Egis Tunnels obišli lokaciju moguće gradnje ovog tunela. Posjet je, ističu iz gradske uprave, plod suradnje Dubrovnika i Rueil Malmaisona koja je intenzivirana nakon bratimljenja dvaju gradova u veljači.

– Blizu smo potpisivanja ugovora s francuskom vladom za financiranje studije isplativosti, dok će prometna rješenja o tome što tunel znači ili ne znači Dubrovniku biti provjerena kroz prometnu studiju – izjavio je gradonačelnik Vlahušić, dodavši kako tunel neće biti izgrađen ako se kroz studiju isplativosti pokaže preskupim i neisplativim projektom.

A tijekom sastanka gradonačelnika s predstavnicima francuskih tvrtki Vlahušić im je predstavio projekte cestogradnje i predviđene izmjene i dopune GUP-a i PPU-a Grada Dubrovnika. Najavljeno je da će, posredstvom ministra Olliera, Grad Dubrovnik tražiti pokroviteljstvo francuske vlade u izradi studije isplativosti izgradnje tunela, a istražit će se i mogućnost financiranja izrade projektne dokumentacije i gradnje tunela sredstvima iz fondova Europske unije, obznanili su iz gradske uprave.

A mogućnost gradnje tunela gradskim vijećnicima i dubrovačkoj javnosti gradonačelnik je obznanio tijekom pokretanja izmjena i dopuna prostorno – planske dokumentacije, no ideja zapravo nije njegova nego dubrovačkog arhitekta Marka Dabrovića iz 3LHD studija.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana