Grad

NOVOST U JAVNOM PRIJEVOZU Na ‘vješala’ s displayima!

NOVOST U JAVNOM PRIJEVOZU Na ‘vješala’ s displayima!

Na osam autobusnih stanica na području grada pred nekoliko dana osvanule su čudne metalne konstrukcije narančaste boje, koje su mnoge naše sugrađane koji su čekali autobus podsjetile na – vješala.

– To su postolja za ‘display’ na kojima će građani pratiti najave dolaska autobusa na stanicu. Naši sugrađani će točno znati gdje se u danom trenutku nalazi koji autobus i koliko je u minutama udaljen od te autobusne stanice. To već dugo planiramo, a sad je to u završnoj fazi. Ti ‘displayi’ se sad testiraju i kroz idući tjedan će biti postavljeni. Moramo ipak pričekati da se osuši beton. Svakako ćemo, prije aktiviranja ‘displaya’ o svemu izvijestiti javnost – odgovorio nam je direktor gradskog prometnog poduzeća Libertas Đuro Deranja.

Dodao je kako je takvih ‘displaya’ zasad samo osam, i to na najprometnijim stanicama (Pile, Pošta Lapad, Tommy, Kantafig, Petka, Grawe, Stadion Lapad).

– Zasad financijski ne možemo više od tog broja, u budućnosti ćemo ih postaviti još, ali nije ni potreba stavljati ih baš na svaku stanicu – dodao je Deranja. Ističe kako je to tek jedan od koraka koje Libertas poduzima u cilju modernizacije poslovanja.

– Uz postavljanje ‘displaya’, uskoro dovršavamo nadogradnju tarifnog sustava, nove kase, obavijesti za putnike, obavijesti za putnike, objavili smo novi vizualni izgled voznog reda i mreže linija. Sad nam slijedi i redizajn internetske stranice u sklopu svega toga – najavljuje Deranja.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović