Grad

NOVIH 11 AUTOBUSA ZA LIBERTAS Ministarstvo prometa potvrdilo financiranje EU fondovima

NOVIH 11 AUTOBUSA ZA LIBERTAS Ministarstvo prometa potvrdilo financiranje EU fondovima

Iz Grada Dubrovnika javljaju kako je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture 27. srpnja donijelo odluku o financiranju projekta ‘Nabava autobusa za Libertas – Dubrovnik d.o.o.’ ukupne vrijednosti 22,8 milijuna kuna.

Odlukom o financiranju, koju potpisuje ministar Oleg Butković, Libertasu se odobrava sufinanciranje nabave novih autobusa u iznosu od 18 milijuna kuna (100 posto iznosa prihvatljivih troškova), od čega 15,3 milijuna ili 85 posto potječe iz Kohezijskog fonda Europske unije, dok se ostatak od 2,7 milijuna doznačuje se iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Preostali dio od 4,8 milijuna kuna snosit će Grad Dubrovnik.

Naime, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, provelo je ograničeni postupak dodjele bespovratnih sredstava nastavno na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za nabavu autobusa za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’, kojim se potiče razvoj i unapređenje prometnih sustava prihvatljivih za okoliš (niska razina buke i niska emisija CO2) te, kao specifični cilj, povećava broja putnika u javnom prijevozu. Nakon provedenog postupka odabira projekta, odabran je projekt ‘Nabava autobusa za Libertas – Dubrovnik d.o.o.’.

-Kada smo se prije dvije godine na Gradskom vijeću usprotivili nabavci novih autobusa operativnim leasingom znali smo da možemo osigurati financiranje iz dostupnih izvora Europske unije, a 18 milijuna kuna bespovratnih sredstava koje smo upravo dobili pokazuju da smo bili u pravu – komentirao je gradonačelnik Mato Franković Odluku o financiranju.

Na temelju ove odluke, Ministarstvo, Grad Dubrovnik i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) sklopit će ugovor, a Libertas Dubrovnik sredstva će iskoristiti za nabavku, procijenjeno je, 11 novih, modernih autobusa za gradski prijevoz.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović