Aktualno

NOVI PROJEKT GULLIVER TRAVELA ‘SeaGULL 30’ – jedinstveni izletnički katamaran

NOVI PROJEKT GULLIVER TRAVELA ‘SeaGULL 30’ - jedinstveni izletnički katamaran

Luksuzni izletnički katamaran ‘seaGuLL 30’ uplovio je nedavno u grušku luku nakon dugog puta iz Francuske. Riječ je o novom i ekskluzivnom projektu ‘Gulliver travela’ koji predstavlja vrhunac ponude agencije, i to baš u obljetničkoj tridesetoj godini poslovanja. Iz Gullivera su uvjereni kako će katamaran i izletnički programi doprinijeti povećanju kvalitete turističke ponude cijele destinacije te će zbog svoje atraktivnosti i veličine predstavljati svojevrstan ploveći landmark. Inače, ovo je jedino plovilo ovakve vrste u ponudi u Dubrovniku.
-‘SeaGuLL 30’ je unikatan i autentičan proizvod ove vrste u dubrovačkom arhipelagu – ističe nam Blaž Avramović, menadžer izletničkog programa za Hrvatsku u Gulliver travelu koji nas je upoznao s ovim čudesnim plovilom kojeg prvenstveno obilježava – stabilnost. Katamaran je tipa Ocean Voyager 64, dužine 19,50 metara, širine 13 metara i može primiti 80 putnika u svojih 200 ‘kvadrata’. Izgrađen je u brodogradilištu Ocean Voyager SAS, u Francuskoj u mjestu Canet en Roussillon prema narudžbi i u vlasništvu Gullivera.

All inclusive
Radi se o katamaranu čija je namjena izvođenje svakodnevnih, dnevnih i poludnevnih izleta u dubrovačkom arhipelagu, od Cavtata do Šipana, ali i događanja u okviru različitih MICE programa. Također, bit će omogućen i najam za lokalno stanovništvo, primjerice za vjenčanja, djevojačke večeri, rođendane i slično. Brod, koji će biti opremljen WiFi-jem, pružat će vrhunsku all inclusive uslugu gostima. ‘Upravo ovakvim novim i diferenciranim turističkim proizvodom u sezoni 2019. obogatit ćemo svoju, ali i ponudu regije’, govori Avramović. Primjerice, jedan od izleta ‘Dubrovnik i Lokrum’ koji traje oko šest sati, uključuje polazak iz gruške luke, obilazak zidina i dragog nam otoka…
-Nakon obilaska znamenitosti, gosti uživaju i kupaju se tijekom jednosatnog slobodnog vremenu na području između Lokruma i povijesne jezgre. Nakon toga, pristaje se na Lokrumu gdje gosti posjećuju botanički vrt te u jednom od snack barova imaju slobodno vrijeme za obrok. Iza slijedi povratak na brod – priča nam Avramović.

Rasterećenje prometnica
Vrlo su ponosni što se ovaj projekt događa upravo u obljetničkoj godini.
-Nastavljamo obogaćivati turističku ponudu Grada Dubrovnika. U svom poslovanju posebnu pažnju pridajemo kontinuiranom praćenju trendova te sukladno tome i kreiranju široke palete novih kako proizvoda, tako i programa. Kod razvoja novih programa glavne smjernice su nam inovativnost, održivost, originalnost, ekskluzivnost, otkrivanje novih i turistički nerazvijenih lokacija, predstavljanje postojećih lokacija na drukčiji način, uključivanje lokalnog stanovništva i njihovih proizvoda i usluga te autentičnost – Avramović će. Ističu još jedan cilj koji će se realizirati kroz ovaj projekt. Riječ je o rasterećenju cestovnog prometa na relaciji Gruž – Grad – Gruž upravo kroz izvođenje programa izleta katamaranom za goste s cruisera.
-Poslali smo ponude cruise kompanijama s kojima poslovno sudjelujemo. Idemo u istom smjeru kao i Grad Dubrovnik kroz projekt Respect the City – ističe Avramović.

U ponudi šest izleta
Za sezonu 2019. planiran je izletnički program od šest izleta, s cijenama u rasponu od 400 do 600 kuna. 1. Dubrovnik i Lokrum – komadić raja 2. Dvosatna plovidba katamaranom oko povijesne jezgre Dubrovnika 3. Izlet brodom na Elafite i odmor na ekskluzivnoj plaži 4. Plovidba katamaranom oko povijesne jezgre i odmor na ekskluzivnoj plaži (popodne) 5. Plovidba katamaranom oko povijesne jezgre i odmor na ekskluzivnoj plaži (jutro) 6. Prekrasan zalazak sunca u Dubrovniku s ekskluzivnog katamarana.

Iz tiskanog izdanja od 15. svibnja 2019.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist