Aktualno

Novi otkazi u Atlasu, radnici zabrinuti!

Radničko vijeće Atlasa zabrinuto je stanjem u ovoj putničkoj agenciji, s čime su upoznali i gradonačelnika Andra Vlahušića.

Naime, radničko je vijeće gradonačelnika upoznalo sa sve češćim preseljenjima službi u Zagreb te izrazilo zabrinutost za daljnju sudbinu agencije i njenih zaposlenika.

U tijeku je peti program zbrinjavanja radnika u dvije godine, ovaj put bez posla ih ostaje četrnaestero, a za tri tjedna najavljena su nova otpuštanja, javljaju iz gradske uprave rezime sastanka s gradonačelnikom.

Stoga se u ovoj neizvjesnoj situaciji radničko vijeće obratilo za pomoć Gradu Dubrovniku, na čemu im je gradonačelnik Vlahušić zahvalio i obećao kako će učiniti sve da se stanje popravi, te da će razgovarati sa sadašnjim vlasnicima o njihovim budućim namjerama.

– Atlas je za Dubrovnik brend kao Linđo i VK Jug, brend stvaran desetljećima, stoga ga je važno čuvati i održati – naglasio je gradonačelnik.

Prije rata u Atlasu Dubrovnik bilo je zaposleno 1400 Dubrovčana, danas ih je ostalo 63 stalno zaposlenih. Trenutnom stanju pogodovalo je razdvajanje agencije od Atlas nekretnina prije nekoliko godina. Gradonačelnik Vlahušić zaključio je kako Dubrovnik danas treba snažnu i jaku, izvornu dubrovačku agenciju, kakva je nekoć bila Atlas.

Pročitajte još

mIZBORI Rezultate glasovanja možete pratiti i putem mobilne aplikacije

Dulist

NOVI PROJEKT GULLIVER TRAVELA ‘SeaGULL 30’ – jedinstveni izletnički katamaran

Maria Prkut

Oglašavate se na Bookingu, a niste upisani na eVisitor? Inspektori kreću s provjerama

Dulist