Hrvatska

Novcem od dionica HEP će financirati HE Omblu?

Novcem od dionica HEP će financirati HE Omblu?

Dionice Hrvatske elektroprivrede na Zagrebačkoj bi se burzi mogle pojaviti u listopadu, a njihovim izdavanjem i prodajom jedna od naših najvećih kompanija iz energetskog sektora trebala bi doći do novca potrebnog za financiranje planiranih investicija i akvizicija.

Najnovije su to informacije iz Vladinih krugova, u kojima se trenutno razrađuje hodogram izlistavanja HEP-a na Zagrebačkoj burzi. Sadašnja očekivanja, kaže naš izvor, govore da bi projekt inicijalne javne ponude (IPO) dionica HEP-a trebao biti gotov do svibnja, nakon čega bi uslijedila realizacija, odnosno uvrštenje dionica HEP-a na Zagrebačku burzu, a što bi se, opet prema očekivanjima nadležnih iz Vladinih krugova, moglo dogoditi u listopadu, piše Jutarnji List
Širenje tržišta

Cilj je da se tako prikupljenim novcem osigura novac koji je HEP-u potreban za financiranje investicijskih projekata. Među projektima koje bi HEP tako mogao financirati upućeni spominju hidroelektranu Kosinj u Lici, ali i projekt hidroelektrane Ombla kod Dubrovnika. Isto tako, iz HEP-a su još lani najavili širenje u regiji, prije svega na tržištima susjednih zemalja – Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, za što im je također potreban novac.

Članak u cjelosti pročitajte ovdje

 

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist