Grad

NOVČANA POTPORA HTZ-A Dokazi kako politika gura Istru!

NOVČANA POTPORA HTZ-A Dokazi kako politika gura Istru!

Može li se kulturna tradicija mjeriti sa zabavom i sportom? Može li se Dubrovnik mjeriti s Istrom? Ovisi koga pitate.

Ako je suditi po dodjeli bespovratnih novčanih potpora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, kulturno nasljeđe i tradicija pogazili su međunarodni zabavno-sportski događaji.

Naime, događanja s područja naše županije na natječaju su zajedno dobila niti 3 posto ukupno odobrenih sredstava. Ovdje treba spomenuti Dubrovačke ljetne igre kojima je s dosadašnjih 200 tisuća kuna potpora smanjena na mizernih 80 tisuća kuna. S druge strane, Istarska županija ‘pokupila’ je najveći iznos, čak 3 milijuna i 140 tisuća kuna, a najveći dio toga otpao je na dvodnevnu manifestaciju Red Bull Air Race, za koju je dodijeljen milijun i pol kuna.

Istina, Red Bull je u Rovinju došlo pogledati oko 50-ak tisuća ljudi, događaj su prenosile brojne televizijske kuće, no takav značaj za turizam i za promidžbu Hrvatske u svijetu svakako imaju i Dubrovačke ljetne igre, manifestacija stara 65 godina! Lani su Igre u 45 dana trajanja ugostile oko 2000 umjetnika iz cijelog svijeta, a posjetilo ih je 40-ak tisuća gledatelja. Novinari iz cijelog svijeta dolaze u Dubrovnik izvještavati o Igrama, pa ne vidimo zašto je njihov značaj, barem kad su novci u pitanju, toliko manji u odnosu na Red Bull Air Race?!

Zašto HTZ preferira zabavu i sport pred kulturnom tradicijom i zašto se našoj županiji ‘obija o glavu’ što se profilira i kao kulturna destinacija pročitajte u tiskanom izdanju Dulista, koji je u prodaji od srijede.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović