Kultura

NOVA SEZONA U TEATRU Od izložbe do čarobnog ‘Orfeja’

NOVA SEZONA U TEATRU Od izložbe do čarobnog 'Orfeja'

Otvorenje izložbe slika akademske umjetnice Antonije Bilić u organizaciji Kazališta Marina Držića i HKD Napredak Dubrovnik odvit će se 26. kolovoza 2017. godine u 21 sat u foyeru Kazališta Marina Držića, što je prvi ‘event’ koji će se dogoditi u novoj sezoni u teatru. 

Uz mnoštvo predstava koje nas tek čekaju, spomenimo prije najave same izložbe i to kako će se u rujnu odžati reprizne izvedbe ‘Orfej sluša raido’, i jedan nadasve zanimljiv koncert.

O izložbi:

“Sugestivna izložba ,,Hommage Dobriši Cesariću” potaknut će vas da se prisjetite Cesarićevog pjesničkog opusa, stalnih motiva iz njegove lirike, iz kojih izvire autentičnost doživljaja i istinitost (sve izrečeno je i doživljeno) te nastojanjem da se snagom unutarnje pobude doživljaji prenesu na čitatelja, a u ovom slučaju na gledatelja, da se prodre do njegovih osjećaja po liniji unutarnje umjetničke angažiranosti.” (Valnea Martucci)

Umjetnica je diplomirala na Akademiji u Splitu (Slikarstvo, Klasa Nine Ivančić) a potom na istoj Akademiji 2012. magistrirala kiparstvo (Klasa Kuzme Kovačića). Prethodno je svoje najranije radove i talente iskazivala za vrijeme srednje škole koju je pohađala u dubrovačkoj Umjetničkoj Gimnaziji Luke Sorkočevića.

Teatar otvara sezonu novim izvedbama predstave radiofonijskog teatra u tvrđavi Bokar ‘Orfej sluša radio’ koje se se igrati na tvrđavi od 2. do 9. rujna, od 21 sat.

Također, 7. rujna na istoj lokaciji u organizaciji teatra izvest će se autorski koncert Lovely Quinces i Luce, s početkom u 21 sat.

Više o novim događanjima u teatru pročitajte ovdje.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist