Zanimljivosti

Norvežani Mariann i Joakin obožavaju Grad

Jutros su u Hotelu Excelsior predstavnici TZ grada Dubrovnika organizirali susret s vjernim norveškim gostima Dubrovnika – Mariann Olsen i Joakin Solhaug, koji svake godine od prvog svog posjeta borave kod obitelji gospođe Maje Novak na Pločama.

– Na prvi dolazak prije deset godina bili smo potaknuti vijestima o ratu u Hrvatskoj , kad smo kao i mnogi naši sugrađani duboko suosjećali gledajući snimke stradanja Dubrovnika. Kod obitelji Novak osjećamo se kao kod kuće, jako volimo ovaj kraj, nikad unaprijed ne određujemo datum povratka, teško nam se vratiti kući – ističu vjerni gosti iz Norveške.

Ovaj norveški par najbolji su promotori ljepota Dubrovnika i okolice među Norvežanima, te svakog ljeta ovdje dolaze njhovi brojni prijatelji i poznanici. Vrlo su zainteresirani za sve novosti u ponudi Dubrovnika, a svoje sljedeće putovanje planiraju za veljaču kad će biti nazočni prosalve Fete sv.Vlaha.

Povećanja broja turista  očita su ove godine posebice s tržišta Skandinavije i to  Finske za 82 posto u dolascima i  noćenjima, Švedske za 19 posto u dolascima i noćenjima, te iz Norveške sa  91 posto u dolascima i 118 posto u noćenjima,  čemu je pridonijelo i uvođenje novih izravnih zrakoplovnih linija s ovih emitivnih tržišta.

Iz Norveške ovog ljeta prometuju dvije avio-kompanije i to Norwegian Airline i SAS, iz više gradova Oslo, Trondheim, Stavanger, Bergen i to gotovo svakodnevno,čime je znatno olakšan dolazak u Dubrovnik.

Naši gosti istaknuli su i veliku medijsku pažnju koju je u ovoj skandinavskoj zemlji izazvao ulazak Hrvatske u EU.

Pročitajte još

Putin od Hrvatske traži povrat vrijednih slika, evo što su mu poručili iz Ministarstva kulture

Dulist

Obožavatelji ‘Igre prijestolja’ bijesni, peticijom traže ponovno snimanje zadnjih epizoda

Dulist

ŽELJEZNICOM PO KONAVLIMA Zavirite u fascinantni svijet Pera Šiše

Dulist