Aktualno

NJIMA MINISTARSKE PLAĆE Vatrogasci i piloti kanadera su pravi heroji. Oni vole svoju zemlju

Ovo su heroji, uz vatrogasce pravi. Njima ministarske i saborske plaće. Oni vole svoju zemlju – napisala je uz videozapis naša sugrađanka Eta Gverović na svom Facebook profilu, za sve pilote kanadera. Njihova požrtvovnost u gašenju požara iznad Zatona, zajedno s 30 vatrogasaca s dubrovačkog područja, glavni je razlog posvećivanja ovih lijepih riječi.

Podsjetimo, piloti hrvatskih protupožarnih aviona bili su se uključili u gašenje požara poviše Zatona u 18.40 sati. Trenutno su na požarištu JVP Dubrovački vatrogasci, DVD Zaton i DVD Orašac te Državna interventna postrojba Dubrovnik. Požar je lokaliziran u 21.15. sati.

Još jedan požar koji je u isto vrijeme planuo poviše Prijevora, ugašen je u 19.50. Zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mljet Mario Dabelić istaknuo je za DuList kako je opožarena površina 200×100 niskog raslinja. Sudjelovalo je 18 pripadnika JVP Dubrovački vatrogasci sa 6 vatrogasnih vozila. U oba slučaja uzroci požara su udari gromova te se radilo o nepristupačnom terenu.

Veliko bravo našim vatrogascima i zračnim protupožarnim snagama! I sretno!

Videozapise prenosimo uz dopuštenje autorice.

Video: Eta Gverović

Pročitajte još

Dubrovački učenici okitili se medaljama na najvećem europskom natjecanju u hotelijerstvu i turizmu

Dulist

U UTORAK Tribina ‘Biram život’ na sveučilišnom kampusu

Dulist

ZAMUĆEN DIO PALATE Provjerite današnji raspored cisterni

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija