Aktualno

NJIMA MINISTARSKE PLAĆE Vatrogasci i piloti kanadera su pravi heroji. Oni vole svoju zemlju

Ovo su heroji, uz vatrogasce pravi. Njima ministarske i saborske plaće. Oni vole svoju zemlju – napisala je uz videozapis naša sugrađanka Eta Gverović na svom Facebook profilu, za sve pilote kanadera. Njihova požrtvovnost u gašenju požara iznad Zatona, zajedno s 30 vatrogasaca s dubrovačkog područja, glavni je razlog posvećivanja ovih lijepih riječi.

Podsjetimo, piloti hrvatskih protupožarnih aviona bili su se uključili u gašenje požara poviše Zatona u 18.40 sati. Trenutno su na požarištu JVP Dubrovački vatrogasci, DVD Zaton i DVD Orašac te Državna interventna postrojba Dubrovnik. Požar je lokaliziran u 21.15. sati.

Još jedan požar koji je u isto vrijeme planuo poviše Prijevora, ugašen je u 19.50. Zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mljet Mario Dabelić istaknuo je za DuList kako je opožarena površina 200×100 niskog raslinja. Sudjelovalo je 18 pripadnika JVP Dubrovački vatrogasci sa 6 vatrogasnih vozila. U oba slučaja uzroci požara su udari gromova te se radilo o nepristupačnom terenu.

Veliko bravo našim vatrogascima i zračnim protupožarnim snagama! I sretno!

Videozapise prenosimo uz dopuštenje autorice.

Video: Eta Gverović

Pročitajte još

NIJEMCI ZAMIJENILI AMERIKANCE Gosti skratili broj noćenja u luksuznom smještaju

Dulist

MSC ipak plovi Sredozemljem, no samo u Italiju i Grčku

Dulist

PALATA I DALJE ZAMUĆENA Donosimo raspored cisterni

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija