Natrag
20.4.2019 12:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nitko neće Mironju

9.2.2012 @ 17:56 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Kamenolom Mironja, zajedno s još nekoliko nekretnina koji se s njime prodaju u paketu, na drugoj javnoj dražbi nije privukao zainteresirane kupce.

Prodaja po početnoj cijeni od 20 milijuna i 390 tisuća kuna, za razliku od prve dražbe, nije privukla niti jednog kupca što je zapravo još jedan dokaz da je građevinske tvrtke s juga zahvatila kriza. Za Mironju su, naime, još u rujnu 2010. godine na prvoj javnoj dražbi licitirale čak dvije tvrtke – Obšivač iz Metkovića te Dubrovnik ceste.

No, zbog žalbe Obšivača, koji je u nadmetanju s Dubrovnik cestama Mironju i kupio za visokih 25 milijuna kuna, sve je propalo. Odlukom drugostupanjskog suda, u ovom slučaju Visokog trgovačkog suda, odbijena je žalba Obšivača, pa se krenulo u potpuno novi postupak – drugu usmenu javnu dražbu.

Ništa bolje danas nisu prošle ni ostale nuđene nekretnine poput stanova na Kapelici, osim zemljišta u Komolcu koje je, o čemu smo već pisali, kupio Vodovod za oko 383 tisuće kuna. Na idućoj dražbi Mironja će se nuditi po nižoj cijeni budući da se iz njega izuzima tesarsko-armirački pogon u Komolcu za što je interes za kupnju iskazao također Vodovod.
 
 
Ništa bolje nisu prošle ni druge nekretnine s današnjih dražbi poput stanova na kapelici, koji
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana