Natrag
19.2.2019 18:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nitko ne zna kud s Remizom iza 30. lipnja

16.4.2012 @ 11:14 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Direktor Libertasa Đuro Deranja nada se kako 30. lipnja gradski prijevoznik neće postati beskućnikom.

Nada se da će prije isteka roka za selidbu Libertas produžiti ugovor o ostanku u Remizi s GP-om, no pitanje je jesu li takva Deranjina očekivanja realna (o tome koliko su realna jutros nije govorio, samo o pretpostavkama).

No, jedno je sasvim jasno –  ako se ugovor ne produži, nakon 30. lipnja Libertas nema kud. Iz Remize mora iseliti, Komolac nije spreman ni u kojem smislu za prihvat gradskog prijevoznika, Osojnik je tek u povojima. Priča je to za neki drugi mandat, riječi su zamjenika gradonačelnika Nika Šalje.

– Nudili smo nagodbu koju GP nije prihvatio. Nisu prihvatili prijedlog da platimo korištenje ovog prostora, ali nije postignut dogovor. navodno skupština vjerovnika to ne prihvaća koliko imam informaciju, i to sad stoji tako. Aneks ugovora vrijedi do 30. lipnja – objasnio je Deranja.

Na Šaljino pitanje što iza toga, jer 30. lipanj je sutra Deranja je rekao 'snalazit ćemo se'. Preseljenje u Komolac ne nazire se jer postojeće stanje nije zadovoljavajuće za Libertasove potrebe. zemljište, koje nije niti imovinski-pravno u potpunosti riješeno, ne može se koristiti ni za parking dok se ne riješi oborinska odvodnja. Osojnik ostaje za neka druga vremena, tako da bez produljenja ugovora s GP-om za Remizu u Gružu Libertas je u bezizlaznoj situaciji. Ni danas, na kolegiju komunalaca, nije dano apsolutno alternativno rješenje.

– Globalno imamo jednu bezizlaznu situaciju. 30. lipnja ističe ugovor i imamo prijetnju da se možda i do tog vremena Remiza konačno i proda. To konačno mislim opetovanim natječajima, smanjivanjem cijene pretpostavka je da će vjerojatno onda to netko i kupiti i nas sudski tjerati od tamo, a u Komolac ne možemo preći. Što sad? mamo li ikakva razmišljanja gdje i što  nakon toga – pitao je Niko Šalja, a Deranja mu je odgovorio:

– Idemo uz pretpostavku da ćemo dobiti produljenje ugovora uz plaćanje – kratko je poručio Deranja.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana