Aktualno

“Nismo sudjelovali u izmjenama golfa na Srđu”

"Nismo sudjelovali u izmjenama golfa na Srđu"

Društvo arhitekata Dubrovnik i Hrvatska komora arhitekata – Vijeće područnog odbora Dubrovnik uputilo je priopćenje vezano za izjavu gradonačelnika Andra Vlahušića u subotu 21. Srpnja u Dnevniku Radio Dubrovnika kako je „stručna javnost sudjelovala u raspravi oko novog projekta golfa na Srđu, te se složila s predloženim izmjenama“.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:
 
– Navedena izjava sugerira široj javnosti da je novi projekt u potpunosti prihvatljiv arhitektonsko-urbanističkoj struci. Ovim izjavljujemo da Društvo arhitekata Dubrovnika i Hrvatska komora arhitekata – Područni odbor Dubrovnik,  kao predstavnici stručne javnosti nisu bili pozvani, niti su sudjelovali u raspravi oko izmjena projekta. Sukladno tome nisu bili u mogućnosti donositi stavove i iznositi mišljenja.

Nakon javne rasprave u rujnu 2010. godine stručna javnost nije imala uvida  u nove ili izmijenjene projekte golfa na Srđu. U toku javne rasprave – 22. rujna 2010. godine Hrvatska komora arhitekata, a 23. rujna 2010. godine Društvo arhitekata Dubrovnik, uputili su pismena očitovanja na tadašnji projekt, koji je bio izložen tijekom javnog uvida i obrazložen na javnom izlaganju i raspravi. Na naša očitovanja do danas nismo dobili odgovore. Tada iznesena stajališta u potpunosti odražavaju načelni stav struke prema projektu golfa na Srđu.
 
I dalje smo kao strukovne udruge spremni pomoći gradskoj upravi u pronalaženju optimalnih rješenja u svim budućim fazama ovog projekta. Napominjemo međutim, da je osnovni preduvjet za to iskrena i otvorena dvosmjerna komunikacija – napominju predsjednik Hrvatske komore arhitekata- Vijeća područnog odbora Dubrovnik Romano Duić i predsjednica DAD-a Marija Kojaković.
 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist