Natrag
18.2.2019 11:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Nismo sudjelovali u izmjenama golfa na Srđu”

24.7.2012 @ 16:58 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Društvo arhitekata Dubrovnik i Hrvatska komora arhitekata – Vijeće područnog odbora Dubrovnik uputilo je priopćenje vezano za izjavu gradonačelnika Andra Vlahušića u subotu 21. Srpnja u Dnevniku Radio Dubrovnika kako je „stručna javnost sudjelovala u raspravi oko novog projekta golfa na Srđu, te se složila s predloženim izmjenama“.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:
 
– Navedena izjava sugerira široj javnosti da je novi projekt u potpunosti prihvatljiv arhitektonsko-urbanističkoj struci. Ovim izjavljujemo da Društvo arhitekata Dubrovnika i Hrvatska komora arhitekata – Područni odbor Dubrovnik,  kao predstavnici stručne javnosti nisu bili pozvani, niti su sudjelovali u raspravi oko izmjena projekta. Sukladno tome nisu bili u mogućnosti donositi stavove i iznositi mišljenja.

Nakon javne rasprave u rujnu 2010. godine stručna javnost nije imala uvida  u nove ili izmijenjene projekte golfa na Srđu. U toku javne rasprave – 22. rujna 2010. godine Hrvatska komora arhitekata, a 23. rujna 2010. godine Društvo arhitekata Dubrovnik, uputili su pismena očitovanja na tadašnji projekt, koji je bio izložen tijekom javnog uvida i obrazložen na javnom izlaganju i raspravi. Na naša očitovanja do danas nismo dobili odgovore. Tada iznesena stajališta u potpunosti odražavaju načelni stav struke prema projektu golfa na Srđu.
 
I dalje smo kao strukovne udruge spremni pomoći gradskoj upravi u pronalaženju optimalnih rješenja u svim budućim fazama ovog projekta. Napominjemo međutim, da je osnovni preduvjet za to iskrena i otvorena dvosmjerna komunikacija – napominju predsjednik Hrvatske komore arhitekata- Vijeća područnog odbora Dubrovnik Romano Duić i predsjednica DAD-a Marija Kojaković.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana