Aktualno

“Nikome se ništa ne smije ustupati”

Povodom sjednice Hrvatskog sabora, zakazane za 19. rujna, na kojoj bi se trebalo ratificirati sporazum o granicama Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine, a koji je, prema riječima stručnjaka, nesporno štetan za Hrvatsku, idućih dana donosimo komentare i mišljenja naših sugrađana, političara, pravnika, poduzetnika…

S više ili manje poznavanja o ovoj tematici Dubrovčani su stajališta kako sporazum ne treba ratificirati. Danas donosimo mišljenje predsjednice županijske gospodarske komore Dubrovnik Terezine Orlić, dubrovački branitelj i predsjednik udruženja privatnih iznajmljivača Božo Burić te predsjednik Strukovne grupe za morsko ribarstvo i preradu ribe pri HGK – ŽK Dubrovnik Dinko Cvjetović.

– Sporazum nikad nije potvrđen na način na koji se to pravno radi. Protiv smo ratifikacije i zalažemo se za ponovno otvaranje pregovora o granici, vodeći računa prvenstveno o hrvatskom teritoriju i nekim povijesnim i stečenim pravima. Jedina gospodarska aktivnost na tom području je ribolov i školjkarstvo, pa bi svako daljnje prekrajanje značilo kraj takvih aktivnosti – iznijela je svoj stav po pitanju ratifikacije Terezina Orlić.

– Ako je ugovorom oduzet bilo koji komad hrvatskog teritorija ne treba ratificirati ugovor. Nikome se ništa ne smije ustupati – rekao je za duList Božo Burić.

– Moje mišljenje o hrvatskom teritoriju je kao i u svakog Hrvata. Ugovor se ne treba ratificirati – bio je jasan u svom stavu Dinko Cvjetović.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

Obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Dulist

NAKON NEGODOVANJA GRAĐANA Villa Dubrovnik se više ne hvali privatnom plažom

Dulist