Natrag
20.2.2019 23:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Nikome se ništa ne smije ustupati”

14.9.2012 @ 15:00 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Povodom sjednice Hrvatskog sabora, zakazane za 19. rujna, na kojoj bi se trebalo ratificirati sporazum o granicama Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine, a koji je, prema riječima stručnjaka, nesporno štetan za Hrvatsku, idućih dana donosimo komentare i mišljenja naših sugrađana, političara, pravnika, poduzetnika…

S više ili manje poznavanja o ovoj tematici Dubrovčani su stajališta kako sporazum ne treba ratificirati. Danas donosimo mišljenje predsjednice županijske gospodarske komore Dubrovnik Terezine Orlić, dubrovački branitelj i predsjednik udruženja privatnih iznajmljivača Božo Burić te predsjednik Strukovne grupe za morsko ribarstvo i preradu ribe pri HGK – ŽK Dubrovnik Dinko Cvjetović.

– Sporazum nikad nije potvrđen na način na koji se to pravno radi. Protiv smo ratifikacije i zalažemo se za ponovno otvaranje pregovora o granici, vodeći računa prvenstveno o hrvatskom teritoriju i nekim povijesnim i stečenim pravima. Jedina gospodarska aktivnost na tom području je ribolov i školjkarstvo, pa bi svako daljnje prekrajanje značilo kraj takvih aktivnosti – iznijela je svoj stav po pitanju ratifikacije Terezina Orlić.

– Ako je ugovorom oduzet bilo koji komad hrvatskog teritorija ne treba ratificirati ugovor. Nikome se ništa ne smije ustupati – rekao je za duList Božo Burić.

– Moje mišljenje o hrvatskom teritoriju je kao i u svakog Hrvata. Ugovor se ne treba ratificirati – bio je jasan u svom stavu Dinko Cvjetović.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana