Županija

NIKAD KRAJA Hoće li župska dvorana proći tehnički pregled?

NIKAD KRAJA Hoće li župska dvorana proći tehnički pregled?

Općina Župa dubrovačka ovu godinu završava s proračunom u iznos od 73 milijuna kuna, koji je na večeras održanom Općinskom vijeću rebalansom smanjen za 1,8 milijuna kuna.

Značajno smanjenje odnosi se na kapitalne pomoći Grada Dubrovnika za Groblje Dubac u iznos od 3 milijuna kuna, a kako je objasnio načelnik Silvio Nardelli manjak sredstava nastao je budući da se nije napravilo sve ono što je bilo planirano. Vijećnici su usvojili i općinske financije za 2016. godinu koje će iznositi 68,2 milijuna kuna, a više od 15 milijuna kuna po planu bi Župa trebala dobiti od Grada Dubrovnika za groblje Dubac.

Planirana su i sredstva za novu župsku placu, koja bi trebala biti smještena na parceli preko puta hotela Sheraton, čak 4 milijuna kuna uložit će se u uređenje šetnice u Srebrenom, do Čeških banja, dok su 2 milijuna kuna planirana za početak izgradnje kanalizacije u Čibači. Jedan od značajnijih projekata jest i izgradnja rotora u Srebrenom, ispred Dječjeg vrtića kako bi se smanjile gužve koje nastaju u jutarnjim i popodnevnima satima.

Zanimljivo je istaknuti i kako je Župa desetak dana prije isteka godine konačno sklopila ugovor o javnom prijevozu s tvrtkom Libertas, i to za ovu, 2015. godinu. Riječ je o sufinanciranju četiri općinske linije. Kako je istaknuo Nardelli ugovor s Libertasom istekao je 31. prosinca 2014. godine od kad se vode pregovori o visini subvencije. Istaknuo je i kako je najveći problem nedostatak jednoobraznog modela na cijelom području koje pokriva Libertas, budući da postoje razni modeli po pojedinim općinama.

– Znamo da to sve stvara i troškove Libertasu, ali ne možemo plaćati subvenciju koja nema utemeljenje. Ugovor za četiri linije sklapamo na 532 tisuće kuna, što je za 200 tisuća kuna manje nego prijašnjih godina – istaknuo je načelnik Nardelli.
Župski vijećnici usvojili su i odluku o ugostiteljskoj djelatnosti, kojom je omogućen rad ugostiteljskih objekata do 02 sata.

Prihvaćen je i zaključak o kupnji zemljišta potrebnog za rekonstrukciju raskrižja Srebreno – Begović, a riječ je o 3,28 ‘kvadrata’ čijom kupnjom je zaokruženo zemljište potrebno za proširenje ovog raskrižja. Najavljeno je i kako se s početkom novog tjedna kreće u proceduru izdavanja građevinske dozvole, pa se po njenom ishođenju može očekivati i skori početak radova. Tijekom rasprave o Izvješću o radu Odsjeka za komunalno gospodarstvo vezano za postupanje s nezakonito izgrađenim zgradama, potaknuto je i pitanje Gusara, koji se nije mogao legalizirati, no pokušat će se riješiti kroz izmjene i dopune Prostornog plana. Jednako tako, naglašeno je kako su ukupno predana 1062 zahtjeva za legalizaciju, što je puno više od očekivane brojke od 700 ilegalnih objekata. No, takvo nešto dogodilo se i na područjima drugih lokalnih samouprava jer je omogućena legalizacija svega pa i roštilja.

Tijekom vijećničkih pitanja postavljeno je i ono o dugočekanoj školskoj dvorani. Građevinski radovi bit će gotovi do kraja godine, no slijedi ne baš jednostvan procedura tehničkog prijema i izdavanja uporabne dozvole gdje se, zbog činjenice da su na dvorani radila čak tri izvođača, očekuju poteškoće.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist