Natrag
22.7.2018 12:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nije teško zaljubiti se u nakit iz suvenirnice Doma Marina Držića

8.10.2017 @ 15:03 Dulist dulist IN
11;11

Podijelite:

U suvenirnici Doma Marina Držića odnedavno se nalazi i prekrasni nakit svestrane umjetnice Ivane Komel, koja, kako su zapisali iz Doma, u svoju vizualnu formu, u kreairanju i oblikovanju ideja, uvodi kreativni impuls, kako u odabiru medija, tako i tehnike no ponajprije kroz crtež i slikarstvo u dominantnoj tehnici ulja i akrilika na staklu.

U oživljavanju svojih ideja autorica se pronalazi i kroz trodimenzionalna oblikovanja gdje eksperimentira s raznim materijalima a najčešće žicu i gips. No, bavi se i dizajnom nakita i odjeće te izrađuje modele za modne revije i kostime za predstave a ujedno radi kao šminker i stilist…

Ivana Komel ima jednu veliku ljubav, već dugi niz godina fascinirana je poviješću grada Dubrovnika, posebice renesansnim razdobljem a nadasve je stvaralački nadahnuta djelima najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.

Stoga ne čudi kako je za inspiraciju za izradu unikatnog nakita za Dom Marina Držića pronašla u spoju stare tradicionalne Tiffany tehnike i novim, modernim pristupom u dizajnu.

Nakit za Ivanu nije samo modni detalj, on se nosi poput pomno odabranog parfema koji odgovara karakteru i osobnosti,tako da osim estetske i materijalne vrijednosti posjeduje i intimniju poruku i priču osobe koja ga nosi…
Tako Dom Marina Držića predstavlja tri kolekcije nakita inspirirane najpoznatijim Držićevim djelom Dundo Maroje, kolekcija Laura, Fortuna i Petrunjela – uživajte u njima!

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana