Urednički izbor

NIJE SVUGDJE ODLIČNO More na tri plaže u županiji nije izvrsne kakvoće

Uzorci mora na svim plažama odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje. Od ukupno 120 plaža, more na 117 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. More na plaži Hotela Admiral u Slanome i Ispod zidina u Korčuli ocijenjeno je dobrom ocjenom, dok je na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj bilo zadovoljavajuće kakvoće – istaknuli su u priopćenju iz Županije. Naime, prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2020. godinu, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je treće redovno ispitivanje mora na 120 plaža u periodu od 16. do 26. lipnja 2020. godine.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://baltazar.izor.hr/plazepub/kakvoca ili Zavoda za javno zdravstvo DNŽ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra).

Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

DVOJE IZ ŽUPE, JEDAN IZ DUBROVNIKA U županiji tri nova slučaja zaraze koronavirusom

Dulist

ZALJUBILA SE U GRAD Britanska dizajnerica interijera uživa u Dubrovniku, ne može odoljeti zalascima

Dulist

NEMA VIŠE MRAKA Malohodžić: ‘U Ulici od puča pregorile su tri žarulje, jutros sam ih promijenio’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija