Natrag
16.7.2018 18:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

NIJE IM DOVOLJNO Kujundžić najavio veći porez na mobitele

21.9.2017 @ 10:50 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je dizanje poreza na cigarete, alkohol, kockanje te mobitele, a sve kako bi se namaknule tri milijarde kuna za potrebe zdravstvenog sustava.

Kako je u razgovoru za Novi list otkrio Kujundžić, sve bi se objedinilo jednim porezom na luksuz.

-Četiri su ključna mjesta gdje bi se moglo doći do tri milijarde kuna, a da pritom ne ugrozimo standard građana. Štoviše, većina njih radi štetu za zdravlje. Govorim o cigaretama, alkoholu, žestokom piću s koncentracijom alkohola oko 40 posto, kocki i mobitelima. Stručnjaci su to detaljno razradili, kad se pomnoži potrošnja i broj dodatno naplaćenih kuna, došlo bi se do tri milijarde – kazao je.

-Ovo o čemu govorim najmanje je osjetljivo za standard. Hoću li kao pušač popušiti 20 cigareta ili 17, mislim da bitno neću trpjeti, kao ni ako umjesto tri popijem dvije čašice konjaka – istaknuo je ministar.

-Izračuni postoje, mislim da je to po kutiji cigareta ili boci alkohola iznos od nekoliko kuna, na telefonu 10 posto, i na kocki jedan određeni postotak – istaknuo je Kujundžić.

Kujundžić je također najavio kako se dopunsko zdravstveno osiguranje ‘neće dirati do daljnjega’, ali je u planu udvostručenje maksimalne participacije za bolničko liječenje te redukcija prava na zdravstvenu uslugu onima koji su napustili Hrvatsku te se zaposlili u inozemstvu.

Komentari





O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana