Crna kronika

Nezakonito pokušali prijeći granicu

Nezakonito pokušali prijeći granicu

Jučer, 13. kolovoza policijski službenici Policijske postaje Gruda u dva su navrata zatekli dvije osobe u pokušaju nezakonitog ulaska u RH. Radi se o 39- godišnjem državljaninu Albanije koji je oko 11.30 sati zatečen u blizini mjesta Gunjina.

Tom prilikom državljanin Albanije izašao iz žbunja i ušao u osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka. Nakon što je vozilo zaustavljeno utvrđeno je da se u njemu nalaze dva državljanina Albanije u dobi od 57, 64 godine i 29-godišnji  državljanin Irske.

Provedenom prekršajnom obradom utvrđeno je da je 39-godišnji državljanin Albanije nezakonito ušao u RH, pješice preko brda Debeli brijeg, dok su ga ostali čekali nakon što su u RH ušli legalno preko GP Karasovići.

U drugom su slučaju, oko 16.35 sati na cesti D-8 u blizini mjesta Gruda, zatekli 30-godišnjeg državljanina Kosova koji kod sebe nije imao putnu ispravu potrebnu za prelazak državne granice. Prekršajnom obradom je utvrđeno kako je istog dana u Hrvatsku ušao nezakonito, pješice preko brda Debeli brijeg.

Državljanin Kosova će danas, kao i trojica pomagača, uz optužni prijedlog iz Zakona o strancima, biti dovedeni na Prekršajni sud, dok je 39-godišnjem državljaninu Albanije određena zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj u trajanju od godinu dana.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist