Aktualno

NETIPIČAN OGLAS ZA POSAO Želite li upoznati baku koja će vam iz temelja promijeniti život?

Dragi svi, ovo nije još jedan tipični oglas za sezonski posao – ovim riječima počinje post u Facebook grupi Poslovi u Dubrovniku. Tekst je u najmanju ruku inspirativan, a mi ga prenosimo u cijelosti…

‘Naime, traži se žena koja je spremna preseliti se u jedno malo mjesto pokraj Stona i pomagati jednoj pokretnoj bakici u svakodnevnom obavljanju kućanskih poslova.

Potrebna je i pomoć u vrtu, kao i kod spravljanja jela. None se ne snalazi kad su moderne tehnologije u pitanju, ali zato joj je narodna medicina u malom prstu. Glavno pitanje joj je ‘hoćeš izjest štogod’ jer bitno je da su ljudi oko nje sretni, nahranjeni, a najbitnije da ‘goli prekopasa’ nisu. Voća i povrća, kao i drugih domaćih proizvoda neće Vam falit. Život s njom ostavlja traga, mijenja iz temelja, uz njenu bolnu iskrenost i neopterećenost trivijalnostima lakše se diše, lakše se sanja. Svakodnevnica će vam postati neprocjenjive priče iz mladosti, priče o bezvremenskoj ljubavi o kakvoj smo kao djeca sanjarili, o ljubavi koja je preživjela ratove, bolesti, godine i neimaštinu. U vremenu izvrnutih vrijednosti, ne zvuči kao posao iz snova, ali ja vjerujem da još postoje zaljubljenici u ljubav koji su željni graditi sebe davajući se drugima.

Osim u osmijesima, plaću dobijete i u kunama – po dogovoru. Više informacija u inbox.’

Više informacija potražite u grupi Poslovi u Dubrovniku.

 

Pročitajte još

Obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Dulist

NAKON NEGODOVANJA GRAĐANA Villa Dubrovnik se više ne hvali privatnom plažom

Dulist

Pomozimo našem sugrađaninu Ivici Šariću – Žiki u borbi s teškom bolešću

Dulist