Crna kronika

Nestali Britanac pronađen živ, u vrlo teškom psiho-fizičkom stanju

Nestali Britanac pronađen živ, u vrlo teškom psiho-fizičkom stanju

U utorak oko 20.30 sati pronađen je živ 61-godišnji britanski turist, za kojim se tragalo od subote na otoku Mljetu.

Nakon pet dana od nestanka potražni tim Hrvatske gorske službe spašavanja uspio ga je locirati, a Britanac je u vrlo teškom psiho-fizičkom stanju, objavio je HGSS.

Britancu je pružena prva pomoć, a posebno je težak problem spašavateljima transport unesrećenog do hitne medicinske pomoći i adekvatne medicinske skrbi, koji je uslijedio nakon pronalaska.

Iz HGSS-a ističu kako su sudionici potrage svakog dana do krajnjih granica ulagali ogromne napore kako bi uspješno dovršili zadaću na izrazito nepristupačnom terenu obraslom gustom makijom i po velikoj vrućini.

Tijekom potrage HGSS je koristio sve svoje raspoložive resurse, od motiviranih spašavatelja, zapovjednog vozila i dronova do potražnih timova, termovizijske kamere, tima voditelja potrage i katrografa. Bile su angažirane i sve operativne snage sustava domovinske sigurnosti čiji dionici su učinili sve u cilju pronalaska nestalog: HGSS, MUP, HRZ, MORH i Vatrogasci.

Potraga za nestalim 61-godišnjim britanskim turistom na otoku Mljetu pokrenuta je u subotu 2. lipnja, a područje potrage bilo je određeno pomoću lokacije mobitela. Riječ je o najvišem vrhu otoka Mljeta, Velikom Gradu iznad mjesta Babino polje.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist