Natrag
19.4.2019 02:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

NESLUŽBENO Nina Obuljen Koržinek preuzima resor kulture

18.10.2016 @ 16:11 Dulist Aktualno

Podijelite:

Dubrovkinja Nina Obuljen Koržinek nova je ministrica kulture, neslužbeno doznaje HRT. Time bi resor kulture preuzela od dosadašnjeg ministra Zlatka Hasanbegovića.

Obuljen Koržinek znanstvena je suradnica u Institutu za razvoj i međunarodne odnose gdje se bavi područjima kulturnih i medijskih politika, posebno u kontekstu europskih integracija. Bila je koordinatorica projekta pripreme za kandidaturu Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture.
Od 2006. do 2011. godine obnašala je dužnost pomoćnice ministra i državne tajnice u Ministarstvu kulture RH gdje je bila zadužena za područja kulture i medija. Bila je koordinatorica za EU u Ministarstvu kulture RH te članica pregovaračkog tima za pristupanje Republike Hrvatske EU. Od 2012. do 2014. godine bila je predsjednica Programskog vijeća HRT-a. Dobitnica je visokog odličja francuske vlade za kulturu – Red viteza umjetnosti i književnosti.
Objavila je tridesetak znanstvenih i stručnih radova u domaćim i međunarodnim časopisima, sa izlaganjima sudjelovala na brojnim konferencijama te kao dio tima radila na različitim projektima za UNESCO, UNDP, Vijeće Europe, Europsku kulturnu fondaciju, Europski parlament i sl. Za istraživanje utjecaja europskih integracija na kulturne politike novih država članica EU, osvojila je 2004. godine godišnju europsku nagradu za istraživanje kulturnih politika, koju dodjeljuju Europska kulturna fondacija i The Bank of Sweden Tercentenary Foundation.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana