Aktualno

NESLUŽBENO Nina Obuljen Koržinek preuzima resor kulture

NESLUŽBENO Nina Obuljen Koržinek preuzima resor kulture

Dubrovkinja Nina Obuljen Koržinek nova je ministrica kulture, neslužbeno doznaje HRT. Time bi resor kulture preuzela od dosadašnjeg ministra Zlatka Hasanbegovića.

Obuljen Koržinek znanstvena je suradnica u Institutu za razvoj i međunarodne odnose gdje se bavi područjima kulturnih i medijskih politika, posebno u kontekstu europskih integracija. Bila je koordinatorica projekta pripreme za kandidaturu Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture.
Od 2006. do 2011. godine obnašala je dužnost pomoćnice ministra i državne tajnice u Ministarstvu kulture RH gdje je bila zadužena za područja kulture i medija. Bila je koordinatorica za EU u Ministarstvu kulture RH te članica pregovaračkog tima za pristupanje Republike Hrvatske EU. Od 2012. do 2014. godine bila je predsjednica Programskog vijeća HRT-a. Dobitnica je visokog odličja francuske vlade za kulturu – Red viteza umjetnosti i književnosti.
Objavila je tridesetak znanstvenih i stručnih radova u domaćim i međunarodnim časopisima, sa izlaganjima sudjelovala na brojnim konferencijama te kao dio tima radila na različitim projektima za UNESCO, UNDP, Vijeće Europe, Europsku kulturnu fondaciju, Europski parlament i sl. Za istraživanje utjecaja europskih integracija na kulturne politike novih država članica EU, osvojila je 2004. godine godišnju europsku nagradu za istraživanje kulturnih politika, koju dodjeljuju Europska kulturna fondacija i The Bank of Sweden Tercentenary Foundation.

Pročitajte još

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist