Aktualno

Nema više Malog raspjevanog Dubrovnika

Nema više Malog raspjevanog Dubrovnika

Nema više Malog raspjevanog Dubrovnika. Vijest je to koju je danas objavio maestro Đelo Jusić na predstavljanju Vićanove stranke Dubrovački demokratski centar.

– U ovih 50 godina u Malom raspjevanom Dubrovniku pjevalo je 50 generacija, a to je nekoliko tisuća djece. Naš gradonačelnik popljuvao je tu djece, mene kao vrhunskog kompozitora, priznatog u Hrvatskoj, pljunuo je na 50 godina rada i na sve ono što smo radili dosada. On nije htio dati ono što je  bila obaveza svih ovih godina, novce, sitne novce da možemo platiti snimanje i ostale stvari, tako da sam ja na koncu uzeo zajam i vraćam dugove. To je njegov odnos prema djeci i gradu UNICEF-a. I to znači da Mali raspjevani Dubrovnik više ne djeluje – pojasnio nam je Đelo Jusić.

Na pitanje hoće li se možda ipak ponovno oformiti poznati zbor dubrovačke dječice, odgovorio je:

– Pa možda kad se ova vlast na čelu s njim promijeni.

Naime, dodaje Jusić, ove godine Mali raspjevani Dubrovnik trebao je obilježiti 50. obljetnicu postojanja.

– Sve sam htio napraviti posebno za 50. obljetnicu, no gradonačelnik je sve to ignorirao. Mi u 50. godina nismo dobili ni prostoriju ni ništa, vazda se potežemo od nemila do nedraga. Vidim da nemam za koga raditi, a to sam radio iz ljubavi, a ne radi solada. Sva ta djeca koja su pjevala dobro su završila, filmovi  koji su snimani o Malom raspjevanom Dubrovniku nekoliko se puta godišnje emitiraju preko satelita, a tu reklamu ne može platiti nijedna država ni grad. Zovu me s Novog Zelanda, Australije, jer od uru vremena koncerta bar 20 minuta se prikazuju vinjete Grada. To ne može nijedan turizam platiti. Sve je to  išlo iz Dubrovnika na čelu sa našom djecom – naglašava te dodaje kako je upravo zbog toga odlučio pristupiti Dubrovačkom demokratskom centru.

–  Priključio sam se jer  vidim da ta stranka ima u naslovu Dubrovnik. Dakle, nije vazalska stranka, pod Zagrebom. Koliko poznam Pera Vićana mislim da je on vrijedan čovjek, razumije se u mnoge stvari koje drugi ne razumiju– napominje Jusić.
 

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist