Natrag
22.4.2019 12:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

NEMA UKIDANJA POLICIJSKIH UPRAVA Manje rukovoditelja, više policajaca na terenu

29.3.2017 @ 18:27 Dulist Županija

Podijelite:

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odustao je od ukidanja dosadašnjih 20 policijskih uprava koje je prošle godine planirao svesti na svega pet.

Naime, predloženom reorganizacijom predstavljenom u Saboru, Hrvatska bi i dalje imala isti broj policijskih uprava, jer je, kako donosi HRT, utvrđeno da se policijski posao može ravnomjerno uskladiti zadržavanjem teritorijalne podjele prema županijskom ustroju koja bi uz “funkcionalniju modifikaciju” trebala osigurati manje rukovoditelja, a više policajaca na terenu.

Utvrđeno je kako su policajci neravnomjerno raspoređeni u odnosu na opterećenost, da postojeći organizacijski oblici nemaju logičnu raspodjelu te da postoji previše razina rukovođenja, a premalo izvršitelja zbog čega policija ne može odgovoriti na prijetnje i rizike s kojima se suočava.

Reorganizacijom se stoga želi, piše HRT, staviti u operativnu ulogu najmanje 1240 policajaca u 16 županijskih središta, smanjiti 80 ustrojstvenih oblika iz sadašnjih policijskih uprava, povećati broj izvršitelja smanjenjem 400 rukovodećih pozicija i spojiti poslove operativnih dežurstava, temeljne, kriminalističke i prometne policije u službe i odjele sadašnjih policijskih uprava u sjedištima 16 policijskih uprava, dok bi zagrebačka, splitska, riječka i osječka uprava zadržale sadašnji ustroj.

Ukinule bi se postaje temeljne i prometne policije koje bi se integrirale u operativne službe 16 policijskih uprava, dok bi poslovi operativnih dežurstva iz postaja temeljne policije, poslovi policijskih postaja prometne policije i upravljanja ophodnjama objedinili u odjelu dežurstva.

Kako je rekao glavni ravnatelj policije Marko Srdarevićne bi trebalo biti gubitka radnih mjesta, a promjene u materijalnom statusu će biti vidljive kod manjeg broja djelatnika.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana