Aktualno

Nema turista, nema naplate prolaska

Nema turista, nema naplate prolaska

Danas je na snagu trebala stupiti gradonačelnikova odluka, odnosno namet od 750 kuna za prelazak autobusa preko Ilijine glavice. Kakva je situacija na terenu upitali smo predsjednika Strukovne grupe putničkih agencija ŽK Dubrovnika Stanka Ljubića.

– Nema autobusa. Vjerojatno agencije nemaju turista pa se nije još počelo naplaćivati prijelaz preko Ilijine glavice. Još ništa od nameta, a i mi smo znatiželjni. Nismo se još do kraj sve dogovorili – kazao je Ljubić.
 
Napomenimo, strukovne grupe autobusera, malih prijevoznika, turističkih vodiča, hotelijera i putničkih agencija ne slažu se s ovom odlukom te su tražili da ih se obavijesti po pitanju visine i načina naplate, vremena važeće naplate, niti po pitanju vinjeta i transfera gostiju u gradske hotele.

Vrijedi također spomenuti i kako se u problem nameta za prolazak autobusa uključio i savjetnik gradonačelnika za more i priobalje Rikard Rossetti. On je, naime, odgovor auotbusera ocijenio 'većim dijelom nekorektnim'.

– Najveća je neistina da se naplata vrši samo jednom dijelu putnika i to gostima sa kruzera, čime se obmanjuje javnost. Poznato vam je da je gradonačelnikovom naredbom iz srpnja prošle godine jasno napisano da se taksa odnosi na sve autobuse koji dolaze na Pile/Ploče iz bilo kojeg pravca,pogotovo iz susjednih odredišta a ne samo na putnike sa kruzera – poručio je Rossetti Ljubiću.

Upozorio ga je kako za sve agencije s kojima nije postignut dogovor na snazi ostaje odluka iz srpnja 2012. godine.

– Gradonačelnik Vlahušić još uvijek ostavlja otvorena vrata za dogovor svima koji to žele i to na bazi njegove zadnje ponude, da se ne naplaćuje po svakom autobusu koji prijeđe Ilijinu Glavicu ,već po stvarnom broju putnika u autobusu. Dovoljno je zatražiti termin sastanka sa gradonačelnikom,svaka agencija pojedinačno, a uvjeti će za svih biti isti – poručio je Rossetti Stanku Ljubiću.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist